Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ostrygi polskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ostrygi polskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-08 08:25:09

Temat: Ostrygi polskie
Od: "Kasia" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
"ostrygi polskie"
sliwka wypestkowana
serek - smakowy
boczek

sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!

brzmi smakowicie:)
moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
zapamietalam.

pozdrawiam
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-08 08:52:40

Temat: Re: Ostrygi polskie
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Kasia wrote:
> Witam,
> slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
> "ostrygi polskie"
> sliwka wypestkowana
> serek - smakowy
> boczek
> sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
> brzmi smakowicie:)
> moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
> zapamietalam.
> pozdrawiam
> Kasia

Robię podobną rzecz. Używam jednak śliwek suszonych. Nie mam pojęcia jak
będzie smakowała surowa usmażona na oleju śliwka.
Ja moczę śliwki suszone w herbacie z rumem. Sliwki owijam boczkiem.
Spinam wykałaczką, która potem zastępuje sztućcie. Można usmażyć. ja
wolę upiec.
Pozdrawiam
Bea


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-10 00:58:05

Temat: Re: Ostrygi polskie
Od: Michał Gwiazdowski <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kasia" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:FRPgb.108686$qU6.1736499@news.chello.at...
> Witam,
> slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
> "ostrygi polskie"
> sliwka wypestkowana
> serek - smakowy
> boczek
>
> sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
>
> brzmi smakowicie:)
> moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
> zapamietalam.

bo jest b.smaczne,
zarowno na cieplo jak i IMO szczegolnie na zimno-w tej drugiej formie
idealne na wszelkie
imprezki wokol rusztu,albo z zimnymi przekaskami

pozdrawiam
i smacznego
--
mihau

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Frużelina
witam ,witam
książka kucharska Berghoff
patelnia obustronna
nasionka czarnuszki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »