« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-08 08:25:09
Temat: Ostrygi polskieWitam,
slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
"ostrygi polskie"
sliwka wypestkowana
serek - smakowy
boczek
sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
brzmi smakowicie:)
moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
zapamietalam.
pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-08 08:52:40
Temat: Re: Ostrygi polskie
Kasia wrote:
> Witam,
> slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
> "ostrygi polskie"
> sliwka wypestkowana
> serek - smakowy
> boczek
> sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
> brzmi smakowicie:)
> moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
> zapamietalam.
> pozdrawiam
> Kasia
Robię podobną rzecz. Używam jednak śliwek suszonych. Nie mam pojęcia jak
będzie smakowała surowa usmażona na oleju śliwka.
Ja moczę śliwki suszone w herbacie z rumem. Sliwki owijam boczkiem.
Spinam wykałaczką, która potem zastępuje sztućcie. Można usmażyć. ja
wolę upiec.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 00:58:05
Temat: Re: Ostrygi polskieUżytkownik "Kasia" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:FRPgb.108686$qU6.1736499@news.chello.at...
> Witam,
> slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
> "ostrygi polskie"
> sliwka wypestkowana
> serek - smakowy
> boczek
>
> sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
>
> brzmi smakowicie:)
> moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
> zapamietalam.
bo jest b.smaczne,
zarowno na cieplo jak i IMO szczegolnie na zimno-w tej drugiej formie
idealne na wszelkie
imprezki wokol rusztu,albo z zimnymi przekaskami
pozdrawiam
i smacznego
--
mihau
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |