Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Otwarcie Restauracji- pomocy!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Otwarcie Restauracji- pomocy!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 78


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-02-25 11:44:09

Temat: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: "a...@g...com" <a...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam..

Szukam osoby, która poradziłaby mi w sprawach prowadzenia restauracji.
Zależy mi na kimś, kto prowadzi lub prowadził podobne przedsięwzięcie.
Do niedawna prowadziłam sklepy, ale z restauracją mam pierwszy raz do
czynienia. Zależy mi na zrobieniu kalkulacji, na przedstawieniu mi
różnych ważnych spraw związanych z daną działalnością. Liczę na zdrowe
podejście do sprawy, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza,
z miłą chęcią odwdzięczę się za pomoc.
Pozdrawiam
Dominika

PS. Najlepiej proszę o kontakt na email.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-02-26 11:25:50

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@g...com> napisał w wiadomości
news:1172403849.579925.140100@t69g2000cwt.googlegrou
ps.com...
Witam..

Szukam osoby, która poradziłaby mi w sprawach prowadzenia restauracji.
Zależy mi na kimś, kto prowadzi lub prowadził podobne przedsięwzięcie.
Do niedawna prowadziłam sklepy, ale z restauracją mam pierwszy raz do
czynienia. Zależy mi na zrobieniu kalkulacji, na przedstawieniu mi
różnych ważnych spraw związanych z daną działalnością. Liczę na zdrowe
podejście do sprawy, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza,
z miłą chęcią odwdzięczę się za pomoc.
Pozdrawiam
Dominika

PS. Najlepiej proszę o kontakt na email.
----------------------------------------------------
----
Nie, najlepiej na grupę, bo np. mnie też by to interesowało :-)

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-02-26 16:51:56

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: m...@y...com szukaj wiadomości tego autora

On 26 Lut, 11:25, "flower" <f...@w...pl> wrote:
> Użytkownik <a...@g...com> napisał w
wiadomościnews:1172403849.579925.140100@t69g2000cwt.
googlegroups.com...
> Witam..
>
> Szukam osoby, która poradziłaby mi w sprawach prowadzenia restauracji.
> Zależy mi na kimś, kto prowadzi lub prowadził podobne przedsięwzięcie.
> Do niedawna prowadziłam sklepy, ale z restauracją mam pierwszy raz do
> czynienia. Zależy mi na zrobieniu kalkulacji, na przedstawieniu mi
> różnych ważnych spraw związanych z daną działalnością. Liczę na zdrowe
> podejście do sprawy, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza,
> z miłą chęcią odwdzięczę się za pomoc.
> Pozdrawiam
> Dominika
>
> PS. Najlepiej proszę o kontakt na email.
> ----------------------------------------------------
----
> Nie, najlepiej na grupę, bo np. mnie też by to interesowało :-)
>
> --
> "Żałuj za dowcipy, synu!"
> Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII

Zajęci są. W wątku o moderacji. Więc nie liczcie na życzliwość i
pomoc, bo są ważniejsze sprawy w założeniach (przyszłych) tej
grupy ;-)
Jak mnie już stąd wyrzucą, to mooooże się doczekacie, ale to długo
będzie trwało i nie wiem, czy warto czekać tyle z rozkręceniem
knajpki...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-02-26 17:55:48

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

flower napisał(a):

> Szukam osoby, która poradziłaby mi w sprawach prowadzenia restauracji.
> Zależy mi na kimś, kto prowadzi lub prowadził podobne przedsięwzięcie.
> Do niedawna prowadziłam sklepy, ale z restauracją mam pierwszy raz do
> czynienia. Zależy mi na zrobieniu kalkulacji, na przedstawieniu mi
> różnych ważnych spraw związanych z daną działalnością. Liczę na zdrowe
> podejście do sprawy, mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza,
> z miłą chęcią odwdzięczę się za pomoc.
> PS. Najlepiej proszę o kontakt na email.
> ----------------------------------------------------
----
> Nie, najlepiej na grupę, bo np. mnie też by to interesowało :-)

Ja tak na szybko, bo własnie jestem na etapie prowadzenia nowootwartej
knajpy;-)Nie wiem za bardzo, o co pytasz?Rozumiem, ze wyposazenie juz
masz?Odbiór sanepidu i koncesję?Ksiażeczkę zdrowia?Menu?Pracowników?
Złota mysl masz od razu, przyjdzie cI samej gotowac, przynajmniej na
poczatku;-)Ja ostatnio stałam na stołku, bo gotowałam wielki gar
kwaśnicy;-)miałam ważną imprezę i zależało mi by była zupa bardzo dobra.
Poczytaj, ja pytałam się niedawno o menu do kameralnej knajpy, dużo
tam błota, ale też i cenne uwagi są.
--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-02-26 18:27:11

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: Sylwia i Jacek <c...@m...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora

Gosia Plitmik napisał(a):

> poczatku;-)Ja ostatnio stałam na stołku, bo gotowałam wielki gar
> kwaśnicy;-)

A czy ja mogłabym prosić o przepis na taka dobrą kwaśnicę??
Wystarczy dla dwóch osób:)

pozdrawiam
Sylwia

ps. Mąż również dołącza się do prośby:)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-02-26 20:32:20

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sylwia i Jacek napisał(a):

> A czy ja mogłabym prosić o przepis na taka dobrą kwaśnicę??
> Wystarczy dla dwóch osób:)
> ps. Mąż również dołącza się do prośby:)

Uprzedzam, ze przepis "na oko"Kupujesz wędzone żeberka , wędzony boczek.
Kwaśną kapustę, włoszczyznę.

Gotujesz żeberka, tak po 0,5 h wrzucasz włoszczyznę, liśc laurowy, 2
szt ziela angielskiego i namoczone ze 4 grzyby/wode zostawiasz i
dodajesz potem do zupy/Gotujesz az kapusta i zebra będą miekkie.
Wyciagasz żeberka, obierasz, mięso z powrotem do zupy. Podsmazasz cebulę
pokrojoną w drobna kostke, boczek też podsmazasz i do zupy wraz z
cebulką. Dajesz dla koloru szczyptę słodkiej papryki, solisz, p[ieprzysz
do smaku. Osobno gotujesz ziemniaki pokrojne w kostkę i/lub wrzucasz je
do zupy, albo polewasz tłuszczem wytopionym z boczku, "ugniatasz"
posypujesz koperkiem jesz jako dodatek. Przepraszam za formę, ale piszę
z głowy;-)Kwasnica/kapusniak jest kwasny i pozywny. Hmm, jak za mało
precyzyjnie, to pytaj;-)
--

Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-02-26 21:54:37

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: "Nixe" <n...@v...peel> szukaj wiadomości tego autora

X-No-Archive:yes
W wiadomości <news:erv6v4$ame$1@news.onet.pl>
Gosia Plitmik <p...@o...pl> pisze:

> Ja tak na szybko, bo własnie jestem na etapie prowadzenia nowootwartej
> knajpy;-)

I się nie chwalisz?!
Zaraz mi tu mów, gdzie ta knajpa i co (oprócz kwaśnicy) serwujecie :)
Może być na priva, żebyś nie była posądzana o autoreklamę ;-)

--
Nixe

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-02-26 22:39:33

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...fr> szukaj wiadomości tego autora

Gosia Plitmik a écrit :


> Poczytaj, ja pytałam się niedawno o menu do kameralnej knajpy, dużo
> tam błota, ale też i cenne uwagi są.

Czekajmy na relacje... :)


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-02-27 10:10:44

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):

> Czekajmy na relacje... :)

Tfu, tfu, boję się, że zapeszę;-)Pierwsza impreza na 60 osób udała sie
super. Menu, to świnia pieczona w całości, kwasnica, deska serów, wędlin
domowej roboty, smalec, ogórki kiszone, sosy, pieczone ziemniaki w
mundurkach posypane majerankiem. Musielismy sie dostosowac do mozliwości
finansowych. Kwasnice gotowałam własnorecznie;-)Salę przystroiłam,
czosnikem, jabłkami leżacymi na stole. Jedzenie było na wozie
drabiniastym wyłożonym słomą, a talerze na pocietych pienkach. Bawili
sie do 4 rano;-)

Na dzień dzisiejszy mamy skromne menu i chyba tak pozostanie, bo udaje
nam sie robi wszystko praktycznie na bierząco. Pierogi sa zgodnie z
Waszymi sugestiami brzuchate, tylko z karkówki i wołowiny, czasami z
kurczaka, ruskie. Hitem okazały się kartacze;-)Nasza Pani pochodzi z
Mazur i robi je rewelacyjne. Marynuje mięso 3 dni, a potem do dzieła.
Naprawe pycha. Bigos, nadzoruje mój mąż;-)Barszcz domowy i paszteciki,
rosół domowy, makaron z pesto. Na weekend pieke cista, bo jakos nie mogę
sie przekonac do "obcych" teraz była szarlotka i sernik. Znajomy
powiedział, ze kokosów nie zarobimy, przy takim podejściu, ale
trudno;-)Przynajmniej nie jest mi wstyd za to co podajemy. Jedno trzeba
przyznac, taka działalnosc angazuje mnóstwo czasu. W ta sobote impreza
na 80 osób w wiejskim stylu, dowiedzielismy się wczoraj, padnę niedługo
na paszczę;-)ale cieszę się, ze coś się dzieje...Swoją droga ma ktoś
pomysł na niedroga dekrację stołów w wiejskim klimacie?Chciałabym im
zrobic niespodziankę i cos fajnego przygotowac i się nie powtarzac
--

Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-02-27 10:16:49

Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nixe napisał(a):

> I się nie chwalisz?!
> Zaraz mi tu mów, gdzie ta knajpa i co (oprócz kwaśnicy) serwujecie :)
> Może być na priva, żebyś nie była posądzana o autoreklamę ;-)

Chwalę, chwalę;-)Napisze jak odsapnę, zreszta rozmawiałam z Eulalką, by
spotknie psd zrobic u nas. Myslałam nawet o tobie, bo kulig mieliśmy w
ta sobotę
Jak bedziesz miała czas na weekend, to wpadnijcie, knajpa jest w
miejscowości, w której mieszkamy;-)

--

Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 8


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

DO SYLI
super biszkopt z jabłkami
Wszystkim, którzy...
Slavi - czekam tutaj na Ciebie. (11)
Slavi - czekam tutaj na Ciebie. (10)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »