« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-07 13:06:15
Temat: PURIWitam
Od jakiegos czasu korzystam z informacji tutaj zawartych ale jeszcze sie nie
odzywalam:(
Na dobry poczatek podziele sie z Wami bardzo prostym a smakowitym PURI
(chyba jakos tak sie to pisze)
1.Robimy ciasto : Maka (ok 0,5 kg) jogurt naturalny (male opakowanie),
ciepla woda, szczypta soli, tak jak na pierogi.
2. Formujemy male placuszki (cieniutkie) i pozostaje juz tylko obsmazenie na
tluszczu.
Mozna je jesc same popijajac piwkiem albo jako przystawka do salatek.
Polecam
Pozdrawiam wszystkich
Kasienia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-07 13:09:19
Temat: Re: PURI
Użytkownik Kasienia <k...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a1c6gl$91q$...@n...tpi.pl...
> Witam
> Od jakiegos czasu korzystam z informacji tutaj zawartych ale jeszcze sie
nie
> odzywalam:(
> Na dobry poczatek podziele sie z Wami bardzo prostym a smakowitym PURI
> (chyba jakos tak sie to pisze)
> 1.Robimy ciasto : Maka (ok 0,5 kg) jogurt naturalny (male opakowanie),
> ciepla woda, szczypta soli, tak jak na pierogi.
> 2. Formujemy male placuszki (cieniutkie) i pozostaje juz tylko obsmazenie
na
> tluszczu.
> Mozna je jesc same popijajac piwkiem albo jako przystawka do salatek.
> Polecam
Witamy więc oficjalnie nie odzywającą się koleżankę.
Czy to puri chrupiące jest? Chyba spróbuję zrobić. A do jakich sałatek
najlepsze? Takich z zielskiem?
Pozdrawiam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |