Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Parowki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Parowki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-07 12:21:55

Temat: Re: Parowki
Od: "janek" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7643.00000238.3f0964c9@newsgate.onet.pl...
> Ach ach, zapomnialam o innej pysznej przekasce - parowki zawiniete w
plaster
> boczku wedzonego razem ze sliwka suszona i podpiekane w piekarniku do
> zrumienienia boczku. Swietne, goraco polecam.
A to ci dopiero wynalazek!
janek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-07 13:12:44

Temat: Re: Parowki
Od: "Danka" <d...@i...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sebastian Maliszczak" <S...@c...krakow.pl>
napisał w wiadomości news:3F0941C2.15DB8F00@cyfronet.krakow.pl...
> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.

Moja teściowa robi pyszną sałatkę. Jeden ze składników to mortadela.
Można zamiast pokroić zwykłe parówki. Do tego puszka kukurydzy, pomidory
pokrojoje w kostkę, ogórek kiszony wszystko tylko przyprawić do smaku.
Pycha!
DankaW
--
====================================================
===========
www.Polano.pl --- Twój serwis aukcyjny. Zapraszam do odwiedzin.
====================================================
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-07 13:14:07

Temat: Re: Parowki
Od: "Danka" <d...@i...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moja teściowa robi pyszną sałatkę. Jeden ze składników to mortadela.
> Można zamiast pokroić zwykłe parówki. Do tego puszka kukurydzy, pomidory
> pokrojoje w kostkę, ogórek kiszony wszystko tylko przyprawić do smaku.
> Pycha!
Zapomniałam o cebuli

DankaW


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-07 15:17:25

Temat: Re: Parowki
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Sebastian Maliszczak" <S...@c...krakow.pl> schrieb im
Newsbeitrag news:3F0941C2.15DB8F00@cyfronet.krakow.pl...
> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.
> --
> S...@c...krakow.pl
Parowki i ogorki kiszone pokroic w kostke do tego majozez, posolic,
popieprzyc i gotowa salatka np. do swiezego chleba lub chrupiacych bulek.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-07 15:31:57

Temat: Re: Parowki
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sebastian Maliszczak" <S...@c...krakow.pl>
napisał w wiadomości news:3F0941C2.15DB8F00@cyfronet.krakow.pl...
> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.
> --
Się zareklamuję, a co!

Z sosem Bossskim będa na pewno pyszne.
Przepis parę wątków niżej.

Myślę że wystarczy je ugotować i polać sosem, albo wrzucić do niego i tam
ugotować.

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-08 08:03:03

Temat: Re: Parowki
Od: "Basia" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> > zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> > zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> > mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> > grupowiczow.

Parowki w ciescie chlebowym:

Z rozwałkowanego ciasta chlebowego (albo takiego jak na pizze)
(jesli ktos lubi to warto rozniesc do ciasta w momencie wyrabiania zabek
czosnku)
wyciac kwadraty, polozyc na nim parowke.
Parowke naciac wzdluz -w naciecie wsunac paski sera zoltego.
Calosc zawinac w ciasto. Konce zagniesc i piec w piekarniku.

Podobnie mozna zrobic z ciastem francuskim.

Smakuja i wygladaja wysmienicie.

BasiaB.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-08 08:56:35

Temat: Re: Parowki
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-07-07 11:47, Użytkownik Sebastian Maliszczak napisał :

> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.

Ja czsem parowki kroje albo w plasterki, albo kostke, albo w paseczki i
podsmazam na smalcu (zeby nabraly brazowej skorki. Potem Dodaje pomidory
bez skory (albo gdy ich zabraknie sos knorra lub winiar - pomidorowy) i
do tego duzo pieprzu ziolowego, czarnego i cayenne, ziol prowansalskich
i oregano... Do tego wczesniej zrumieniona cebule w paskach lub krazkach
(nie musi byc)... wciskam czosnek (kto ile woli) i troche papryki lub
pikantnego sosu chili... Tego dodaje do... ugotowanego makaronu
(muszelek, swiderkow i kokardek (malych))... Na wierzch parmezan,
kieliszek wina i danie na kolacje jak znalazl ;-)

--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-08 18:53:59

Temat: Re: Parowki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 07 Jul 2003 11:47:46 +0200, Sebastian Maliszczak
<S...@c...krakow.pl> wrote:

>Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
>zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
>zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
>mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
>grupowiczow.


w pasterki pokroic parowki, wszystko jedno grube czy chude,
porzadnie obsmazyc, przerzucic do sagana, dodac przecier
omidorowy lub sok, ale malo, byle tylko tego sosu bylo, pogotowac
niech pomidory przejda parowkami a parowki pomidorami, wylaczyc i
doa#dac DUZO startego soltego sera...najlepiej (ja to do
znuydzenia moge..) cheddar, ale moze byc grojer, jakis inny
ostry, moze byc leerdammer albo cos takiego, ale lepiej unikac
delikatnego byle czego. ciepolo sosu rozpusci ser, sos sie zrobi
wyrazisty i kolorowy ;))) potrawa z mojego dziecinstwa, teraz
powielam...powielam...

van p.
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-08 20:16:28

Temat: Re: Parowki
Od: Catalina <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 7 Jul 2003 11:47:46 +0200 , Sebastian Maliszczak
<S...@c...krakow.pl> wrote:

>Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
>zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
>zrobic.

A ja ostatnio jadlam parowki zawiniete w nalesnik (taki troche
grubszy) a do tego nalesnika byl wlozony jeszcze szpinak, potem
wszystko zapieczone z serem i polane kechupem. Bardzo smaczne.

--
Catalina
icq # 54287160

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-10 00:08:00

Temat: Re: Parowki
Od: marekj <m...@m...net> szukaj wiadomości tego autora




> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.

Mozna zrobic calkiem smaczne golabki.
Wszystko tak samo jak przy normalnych golabkach tylko
zamiast miesa parowki,obdarte ze skory i zmielone.
Przypominaja sie "kartkowe" czasy :))

pozdr
marek,glodny..

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zupa cebulowa [P] i relacja
pożądam sernika
[popmocy!!] pasteryzacja-ogorki
ryż z warzywami
zupa z serków topionych

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »