Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!szmar
agd.futuro.pl!not-for-mail
From: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parowki
Date: Tue, 08 Jul 2003 10:56:35 +0200
Organization: Bauer Sp. z o.o., Sp. K.
Lines: 24
Message-ID: <bee105$ku6$1@szmaragd.futuro.pl>
References: <3...@c...krakow.pl>
Reply-To: m...@c...com.pl
NNTP-Posting-Host: 62.233.155.234
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: szmaragd.futuro.pl 1057654598 21446 62.233.155.234 (8 Jul 2003 08:56:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 8 Jul 2003 08:56:38 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030529
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <3...@c...krakow.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163481
Ukryj nagłówki
Dnia 2003-07-07 11:47, Użytkownik Sebastian Maliszczak napisał :
> Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
> zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
> zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
> mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
> grupowiczow.
Ja czsem parowki kroje albo w plasterki, albo kostke, albo w paseczki i
podsmazam na smalcu (zeby nabraly brazowej skorki. Potem Dodaje pomidory
bez skory (albo gdy ich zabraknie sos knorra lub winiar - pomidorowy) i
do tego duzo pieprzu ziolowego, czarnego i cayenne, ziol prowansalskich
i oregano... Do tego wczesniej zrumieniona cebule w paskach lub krazkach
(nie musi byc)... wciskam czosnek (kto ile woli) i troche papryki lub
pikantnego sosu chili... Tego dodaje do... ugotowanego makaronu
(muszelek, swiderkow i kokardek (malych))... Na wierzch parmezan,
kieliszek wina i danie na kolacje jak znalazl ;-)
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|