Data: 2003-07-08 18:53:59
Temat: Re: Parowki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 07 Jul 2003 11:47:46 +0200, Sebastian Maliszczak
<S...@c...krakow.pl> wrote:
>Mam sporo parowek, kolo 15 sztuk i nie bardzo mam pomysl co z nimi
>zrobic. Ma ktos jakis pomysl na jakas smaczna potrawe jaka moge z jej
>zrobic. Normalnie robilem z tego taka zupke parowkowo-pieczarkowa ale
>mam ochote na jakas odmiane. Czekam na propozycje od zawsze niezawodnych
>grupowiczow.
w pasterki pokroic parowki, wszystko jedno grube czy chude,
porzadnie obsmazyc, przerzucic do sagana, dodac przecier
omidorowy lub sok, ale malo, byle tylko tego sosu bylo, pogotowac
niech pomidory przejda parowkami a parowki pomidorami, wylaczyc i
doa#dac DUZO startego soltego sera...najlepiej (ja to do
znuydzenia moge..) cheddar, ale moze byc grojer, jakis inny
ostry, moze byc leerdammer albo cos takiego, ale lepiej unikac
delikatnego byle czego. ciepolo sosu rozpusci ser, sos sie zrobi
wyrazisty i kolorowy ;))) potrawa z mojego dziecinstwa, teraz
powielam...powielam...
van p.
K.T. - starannie opakowana
|