« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-16 09:02:40
Temat: PieczarkiWitam w zimowy poranek!
Mam sporą ilość pieczarek i chciałabym przygotować z nich jakiś dobry i
nieskomplikowany obiad.
Tak myślałam, że mógłby to być jakiś sos ale jak go doprawić i z czym
najlepiej podać?
Może ktoś jest fanem i smakoszem pieczarkowego szaleństwa i może mi pomóc?
Joleczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-16 10:04:05
Temat: Re: Pieczarki
Użytkownik "Mir_Gdyr" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cuv268$669$1@news.onet.pl...
> Witam w zimowy poranek!
> Mam sporą ilość pieczarek i chciałabym przygotować z nich jakiś dobry i
> nieskomplikowany obiad.
1. Sos pieczarkowy:
Poddusić pieczarki z cebulą, doprawić pieprzem i solą, zalać tłustą śmietaną
(żeby się nie zważyła). Wymieszać i gotowe.
Do tego możesz zrobić kopytka, kluski śląskie, placki ziemniaczane, lub w
wersji superszybkiej podać sos z makaronem;)
2. Pieczarki faszerowane:
Jeśli masz większe pieczarki, to wykrawasz z nich ogonki. Ogonki siekasz
(możesz też do ogonków dodać kilka całych pieczarek) i przesmażasz z dość
drobno posiekaną cebulą. W międzyczasie gotujesz jajko/jajka na twardo.
Rozdrabniasz jajko i mieszasz z przesmażoną papką
pieczarkowo-ogonkowo-cebulową;). Możesz dodać do tego trochę natki
pietruszki... Takim nadzieniem nadziewasz kapelusze pieczarek. Obtaczasz w
jajku, bułce i smażysz jak schabowe. Gotowe
--
pzdr
/\/\\/\/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |