| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-25 01:11:35
Temat: Pieczone pierogiPieczone pierogi
moga byc nadziewane grzybami, miesem, czy jakimkolwiek suchawym
nadzieniem, nie owocami.
140 gr maki
110 gr masla
2 lyzki kwasnej smietany
szczypta soli
Make posiekac z maslem, dodac smietane i zagniesc czubkami palcow, az
prawie polaczone, schlodzic 30 minut w lodowce, rozwalkowac dosc cienko,
na 3 mm. Wycinac szklanka, nadziewac, piec 10 minut w goracym piecu,
200C. Posmarowac rozbitym jajkiem, piec nastepne 10 minut, az zlote.
To samo ciasto mozna uzywac do malutkich babeczek, ktore po upieczeniu
mozna nadziewac na slodko, lub nie. Czas pieczenia okolo 5 minut.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-25 21:32:27
Temat: Re: Pieczone pierogiDzieki Magdo! Wlasnie szukalam tego przepisu desperacko i juz mialam
meczyc moja mame. Bardzo lubie takie pieczone pierogi z nadzieniem
pieczarki+suszone grzybki+cebula na Swieta do barszczu (od uszek mnie
odrzuca).
W dobrym momencie trafilas.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |