Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczone pierogi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczone pierogi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-25 01:11:35

Temat: Pieczone pierogi
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Pieczone pierogi
moga byc nadziewane grzybami, miesem, czy jakimkolwiek suchawym
nadzieniem, nie owocami.

140 gr maki
110 gr masla
2 lyzki kwasnej smietany
szczypta soli
Make posiekac z maslem, dodac smietane i zagniesc czubkami palcow, az
prawie polaczone, schlodzic 30 minut w lodowce, rozwalkowac dosc cienko,
na 3 mm. Wycinac szklanka, nadziewac, piec 10 minut w goracym piecu,
200C. Posmarowac rozbitym jajkiem, piec nastepne 10 minut, az zlote.

To samo ciasto mozna uzywac do malutkich babeczek, ktore po upieczeniu
mozna nadziewac na slodko, lub nie. Czas pieczenia okolo 5 minut.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-11-25 21:32:27

Temat: Re: Pieczone pierogi
Od: "Magdalena W." <z...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki Magdo! Wlasnie szukalam tego przepisu desperacko i juz mialam
meczyc moja mame. Bardzo lubie takie pieczone pierogi z nadzieniem
pieczarki+suszone grzybki+cebula na Swieta do barszczu (od uszek mnie
odrzuca).
W dobrym momencie trafilas.
Magda



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis na rybe
Pryskajacy tluszcz
baranina
karp po żydowsku
Kugel

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »