Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piercienie cebuli

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piercienie cebuli

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-25 18:23:11

Temat: Piercienie cebuli
Od: "Pawe. W" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Witam wszystkich,

Zdazylo mi sie ostatnio jesc w knajpie do piwa pierscienie cebuli
zapieczone w ciescie .Bylo to super chrupiace do tego ostry sosik mniam
uwielbiam cebulke. Jak to sie robi. Diabelnie mi to smakowalo i
chcialbym przyrzadzic.

Pozdrawiam
Pawel.W



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-25 20:10:25

Temat: Re: Piercienie cebuli
Od: "Jacek" <l...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Pawe. W <p...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@w...pl...
widzialem ostatnio przepis i tez sie z tym nosilem... sprawdze i z ranca
wklepie...:-)

Pozdrawiam
Jacek- sprzataczka ! 22:10


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-25 22:31:12

Temat: Re: Piercienie cebuli
Od: "Marek Rz." <m...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zdazylo mi sie ostatnio jesc w knajpie do piwa pierscienie cebuli
> zapieczone w ciescie .Bylo to super chrupiace do tego ostry sosik mniam
> uwielbiam cebulke. Jak to sie robi. Diabelnie mi to smakowalo i
> chcialbym przyrzadzic.

/początek cytatu/
1.
Standartowo w cieście naleśnikowym i na głęboki olej (przy piwie to już
nawet kalorii nie trzeba liczyć ;-) ) tylko gęste musi być. Dodać też możesz
przypraw korzennych. Ja osobiście lubię z dodatkiem ostrej papryki.
Pozdrawiam, Kianit

2.
Pozwolę sobie dodać wersję moją :)
szklanka mąki zmiksowana z 2 jajami, 3/4 szklanki jasnego piwa,
2 łyzkami oleju, pieprzem i solą.
AgataW.

/koniec cytatu/
(wątek z dn 07-08-01 "co jesc przy brydzu?")

sprawdzałem, to działa!!!
Mrek Rz.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-26 16:16:27

Temat: Re: Piercienie cebuli
Od: Arielka Pazurek <"arleta"@ idirect.ca> szukaj wiadomości tego autora



Marek Rz. wrote:

> > Zdazylo mi sie ostatnio jesc w knajpie do piwa pierscienie cebuli
> > zapieczone w ciescie .Bylo to super chrupiace do tego ostry sosik mniam
> > uwielbiam cebulke. Jak to sie robi. Diabelnie mi to smakowalo i
> > chcialbym przyrzadzic.

to sie nazywa pakora .Prosty przepis ciasto jak na nalesniki troche gesciejsze
i smarzyc w oleju na złoto .Mozna dodac do ciasta przyprawy ostre albo osobno
zrobic sos.
W ten sposob mozna smazyc cukinie ,marchew,kalafiora mozna poprobowac jeszcze
jakies warzywko
pozdrowienia i smacznego Arielka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co myślicie ...
prosze o szybką pomoc w spr. prodiża
Sernik na zimno!!!
Żółte sery
od ktorej strony ogorka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »