| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-02 15:25:27
Temat: Pierogi niezwykłeDzien dobry poswiatecznie :)
Mam ochote na pierogi. Slodkie od razu odpadaja bo nie przepadam. Mam
ochote na pierogi na ostro. I jeszcze cos: chce jakies mniej
tradycyjne niz a. ruskie b.z kapusta i grzybami c. z miesem. Z czym
mozna jeszcze zrobic ostre pierogi? Moze mozna czyms podane wyzej
farsze urozmaicic zeby otrzymac zupelnie inny wymiar pieroga? Macie
jakies swoje typy na niezwykle pierogi? :) Bede wdzieczna za sugestie,
jak zwykle
MarchEf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-02 16:30:11
Temat: Re: Pierogi niezwykłeNajlepsze pierogi, niby ruskie, ale specjalnie podawane smazoene i z
parmezanem, oraz czosnkiem podaja W Kazimierzu w Zielonej Tawernie.
Mniam mniam
Polecam
Użytkownik "MarchEf" <e...@w...interia.pl> napisał w wiadomości
news:cr9335$173s$1@node2.news.atman.pl...
> Dzien dobry poswiatecznie :)
> Mam ochote na pierogi. Slodkie od razu odpadaja bo nie przepadam. Mam
> ochote na pierogi na ostro. I jeszcze cos: chce jakies mniej
> tradycyjne niz a. ruskie b.z kapusta i grzybami c. z miesem. Z czym
> mozna jeszcze zrobic ostre pierogi? Moze mozna czyms podane wyzej
> farsze urozmaicic zeby otrzymac zupelnie inny wymiar pieroga? Macie
> jakies swoje typy na niezwykle pierogi? :) Bede wdzieczna za sugestie,
> jak zwykle
>
> MarchEf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-02 17:16:28
Temat: Re: Pierogi niezwykłe
Użytkownik "MarchEf" <e...@w...interia.pl> napisał w wiadomości
news:cr9335$173s$1@node2.news.atman.pl...
> Dzien dobry poswiatecznie :)
> Mam ochote na pierogi. Slodkie od razu odpadaja bo nie przepadam. Mam
> ochote na pierogi na ostro. I jeszcze cos: chce jakies mniej
> tradycyjne niz a. ruskie b.z kapusta i grzybami c. z miesem. Z czym
> mozna jeszcze zrobic ostre pierogi? Moze mozna czyms podane wyzej
> farsze urozmaicic zeby otrzymac zupelnie inny wymiar pieroga? Macie
> jakies swoje typy na niezwykle pierogi? :) Bede wdzieczna za sugestie,
> jak zwykle
>
Z soczewicą. Soczewicę ugotować. Cebulę posiekać, przesmażyć na tłuszczu,
dodać soczewicę, przesmażyć razem, jakby było za suche - dolać nieco rosołu,
albo wody spod soczewicy. Doprawić solą i pieprzem. Można pognieść trochę
pałką drewniana.
Albo z kaszą gryczaną i serem białym. W zasadzie to nadzienie jest jak do
ruskich, tylko zamiast ziemniaków dajemy kaszę gryczaną.
I tyle, pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-02 18:17:48
Temat: Re: Pierogi niezwykłeWitam!
Ostatnio jadłam pierogi z kaszanką i podduszonymi pieczarkami - PYCHA!!!!
oraz pierogi z brokułami i kukurydzą.
Kiedyś znajoma opowiadała mi o pierogach po meksykańsku. Myśle że można by
zrobić je z farszem chili con carne.
Życze smacznego!
Pozdrawiam
Olga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |