« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-02-03 21:40:24
Temat: Pilnie poproszę...o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-02-03 21:44:01
Temat: Re: Pilnie poproszę...Dnia 2012-02-03 22:40, niebożę Veronika wylazło do ludzi i marudzi:
> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
Ale zarżniesz szybciej wieprza czy kurcza?
Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-02-03 21:49:19
Temat: Re: Pilnie poproszę...
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:jghket$64o$4@inews.gazeta.pl...
> Dnia 2012-02-03 22:40, niebożę Veronika wylazło do ludzi i marudzi:
>> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
>
> Ale zarżniesz szybciej wieprza czy kurcza?
Juz zarzniete.
Obydwa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-02-03 21:54:24
Temat: Re: Pilnie poproszę...Dnia Fri, 3 Feb 2012 22:40:24 +0100, Veronika napisał(a):
> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
Wątróbka Ikselki
Cebulę ledwo zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
jeszcze ok pół minuty, NIE dłużej.
Tyczy się kurczaczej i wieprzowej, tyle że wieprzową należy pokroić w 2cm
plastry i namoczyć w mleku ze dwie godziny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-02-03 22:04:49
Temat: Re: Pilnie poproszę...On 3 Lut, 22:40, "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> wrote:
> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
Przypomniałaś mi, dawno nie robiłem, więc na dniach i ja zrobię:).
Jeśli o kurczaczą chodzi, polecam ten przepis:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe129.html
- ja się nigdy dosłownie do przepisów nie stosuję, ale wątróbkę z
jabłkami polecam - fajny smak i zapach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-02-03 22:15:50
Temat: Re: Pilnie poproszę...On 3 Lut, 22:54, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Fri, 3 Feb 2012 22:40:24 +0100, Veronika napisał(a):
>
> > o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
>
[ciach]
> jeszcze ok pół minuty, NIE dłużej.
Dlaczego nie dłużej? - znowu, pewnie coś o czym nie wiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2012-02-03 22:23:03
Temat: Re: Pilnie poproszę...
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:5wfouuguwaf9.1l8eu1cvzk13c$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 3 Feb 2012 22:40:24 +0100, Veronika napisał(a):
>
>> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
>
> Wątróbka Ikselki
>
> Cebulę ledwo zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
> wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
> ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
> Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
> jeszcze ok pół minuty, NIE dłużej.
>
> Tyczy się kurczaczej i wieprzowej, tyle że wieprzową należy pokroić w 2cm
> plastry i namoczyć w mleku ze dwie godziny.
Calkiem bez maki?
I krwista nie bedzie? Nie ucieknie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2012-02-03 23:25:33
Temat: Re: Pilnie poproszę...Veronika wrote:
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:5wfouuguwaf9.1l8eu1cvzk13c$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 3 Feb 2012 22:40:24 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
>>
>> Wątróbka Ikselki
>>
>> Cebulę ledwo zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
>> wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
>> ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
>> Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
>> jeszcze ok pół minuty, NIE dłużej.
>>
>> Tyczy się kurczaczej i wieprzowej, tyle że wieprzową należy pokroić w 2cm
>> plastry i namoczyć w mleku ze dwie godziny.
>
>
> Calkiem bez maki?
> I krwista nie bedzie? Nie ucieknie?
Jak reszty świni przy tej wątróbce nie będzie, to nie ma prawa uciec.
Patelnia nie może być za zimna, bo wtedy może się zlać no i zrobi się
podeszwa. Ale za gorąca też nie, czyli ma być w sam raz.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2012-02-04 00:19:56
Temat: Re: Pilnie poproszę...Dnia Fri, 3 Feb 2012 23:23:03 +0100, Veronika napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:5wfouuguwaf9.1l8eu1cvzk13c$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 3 Feb 2012 22:40:24 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> o przepis na pysznosciowa watrobke wieprzowa i kurczacza. Dziekuje.
>>
>> Wątróbka Ikselki
>>
>> Cebulę ledwo zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
>> wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
>> ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
>> Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
>> jeszcze ok pół minuty, NIE dłużej.
>>
>> Tyczy się kurczaczej i wieprzowej, tyle że wieprzową należy pokroić w 2cm
>> plastry i namoczyć w mleku ze dwie godziny.
>
>
> Calkiem bez maki?
A po co mąka?
?
> I krwista nie bedzie? Nie ucieknie?
Będzie OK. Wieprzową trzeba sprawdzić wbijając widelec w najgrubszy
kawałek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2012-02-04 08:34:02
Temat: Re: Pilnie poproszę...
Mi zasmakowała wątróbka wieprzowa albo wołowa na portugalską modłę -
po usmażeniu wątróbki wlać na patelnię 2-3 łyżki octu winnego,
zagotować z pozostałymi na patelni smaczkami po smażeniu i polać tym
"sosem" wątróbkę.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |