Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Planowanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Planowanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-24 08:36:21

Temat: Planowanie
Od: "adam" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nigdy nie wiem, jak sobie rozplanować czas przed świętami. Kiedy co piec,
żeby nie wszystko na ostatni moment.
Co pieczecie dzisiaj? Kiedy keks? Kiedy babkę ucieraną? A biszkopt
przekładany masą? Masę czekoladową też już teraz? Nie za wcześnie? A
mazurki? Jak to potem przechowywać do świąt? Może ktoś mi poradzi?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-24 10:48:25

Temat: Re: Planowanie
Od: "Jini" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Co pieczecie dzisiaj? Kiedy keks? Kiedy babkę ucieraną? A biszkopt
> przekładany masą? Masę czekoladową też już teraz? Nie za wcześnie? A
> mazurki? Jak to potem przechowywać do świąt? Może ktoś mi poradzi?

ja biszkopty upiekłam wczoraj, zagniotłam też ciasto na kruche i
zamroziłam...
bigos nastawiony został wczoraj...
jutro upiekę sernik Joli L-L na kruchym, zrobię też makowca
myślę, że biszkopty przełożę masą w sobotę :-)
co do mazurków to nie powiem, bo to akurat nie moja działka w rodzince...
za to jaja mam w planach zacząć gotować już jutro wieczorkiem!

Pozdrawiam wiosennie życząc Świat Wesołych, pogodnych i duuużo miłości :-)

Jini - aniołek Wielkanocny ;-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-24 11:06:22

Temat: Re: Planowanie
Od: "Magdalena W." <b...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości

> Nigdy nie wiem, jak sobie rozplanować czas przed świętami. Kiedy co
piec,
> żeby nie wszystko na ostatni moment.
Bo to trzeba mieć głowę jak Patton do takiej kampanii :-)

Ja dzisiaj piekę pasztet oraz schab nadziewany śliwkami (na zimno w
ramach wędlin)
W lodówce od wczoraj siedzi karkówka na pieczen a la dzik i się
maceruje
Wieczorem albo jutro rano upiekę spody do mazurków - masy zrobię w
sobotę rano i wykończę towarzystwo
Same spody będą siedziały grzecznie w dużym blaszanym pudle w szafce,
jak już będą gotowe to je ostrożnie przykryję folią i ulokuję na górze
szafek w kuchni - po przeciwnej stronie niz kuchenka, żeby zapachami
nie nasiąkły
(ludzie, ratunku, 4 mazurki, chyba zwariowałam ... !)
Jutro zrobię galaretę z kurczaka
W sobotę również pascha i sernik na zimno
Aha, i kiełbasa biała też się w sobotę upiecze, i pieczeń chyba też, a
w niedzielę ją podgrzeję po prostu
Jajka faszerowane różnych maści - nie mam pojęcia, chyba psiakostka w
niedzielny wczesny poranek, żeby świeżo wyglądały :( znaczy co się da,
to przygotuję wcześniej a zmontuję w niedzielę rano)

Babki nie robię bo nikt nie lubi, sernika też nie - to działka
teściowej na poniedziałek :-)

A w międzyczasie jeszcze cały czas pracuję, klienci nawet przed
świętami żyć nie dają :(

Pozdrawiam
Magdalena


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-24 11:15:53

Temat: Re: Planowanie
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik adam napisał:
> Nie za wcześnie? A
> mazurki? Jak to potem przechowywać do świąt? Może ktoś mi poradzi?

Mazurek migdalowy i nugat wieczorem, a zaraz na dłuuugi rower, bo wiosna:)
A generalnie to nie hołduję Bizancjum ;)
--
pa, Bbjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-24 12:05:14

Temat: Re: Planowanie
Od: "vonnegut79" <v...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A czy ja mogę poprosić o przepis na karkówkę a la dzik
Pozdrawiam Kasia

Żeby napisać do mnie kliknij:
http://cerbermail.com/?uBf2NNbPvl

Użytkownik "Magdalena W." <b...@1...pl> napisał w wiadomości
news:d1u6vc$gpa$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik "adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> > Nigdy nie wiem, jak sobie rozplanować czas przed świętami. Kiedy co
> piec,
> > żeby nie wszystko na ostatni moment.
> Bo to trzeba mieć głowę jak Patton do takiej kampanii :-)
>
> Ja dzisiaj piekę pasztet oraz schab nadziewany śliwkami (na zimno w
> ramach wędlin)
> W lodówce od wczoraj siedzi karkówka na pieczen a la dzik i się
> maceruje
> Wieczorem albo jutro rano upiekę spody do mazurków - masy zrobię w
> sobotę rano i wykończę towarzystwo
> Same spody będą siedziały grzecznie w dużym blaszanym pudle w szafce,
> jak już będą gotowe to je ostrożnie przykryję folią i ulokuję na górze
> szafek w kuchni - po przeciwnej stronie niz kuchenka, żeby zapachami
> nie nasiąkły
> (ludzie, ratunku, 4 mazurki, chyba zwariowałam ... !)
> Jutro zrobię galaretę z kurczaka
> W sobotę również pascha i sernik na zimno
> Aha, i kiełbasa biała też się w sobotę upiecze, i pieczeń chyba też, a
> w niedzielę ją podgrzeję po prostu
> Jajka faszerowane różnych maści - nie mam pojęcia, chyba psiakostka w
> niedzielny wczesny poranek, żeby świeżo wyglądały :( znaczy co się da,
> to przygotuję wcześniej a zmontuję w niedzielę rano)
>
> Babki nie robię bo nikt nie lubi, sernika też nie - to działka
> teściowej na poniedziałek :-)
>
> A w międzyczasie jeszcze cały czas pracuję, klienci nawet przed
> świętami żyć nie dają :(
>
> Pozdrawiam
> Magdalena
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-24 12:17:35

Temat: Re: Planowanie
Od: "Magdalena W." <b...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "vonnegut79" <v...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> A czy ja mogę poprosić o przepis na karkówkę a la dzik
Jest pod tym linkiem:
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,54047,2566466.htm
l
wieprzowina a la dzik się nazywa, w połowie strony mniej więcej

pozdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-24 12:54:37

Temat: Re: Planowanie
Od: Chesky <c...@N...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

adam napisał(a):
> Co pieczecie dzisiaj? Kiedy keks? Kiedy babkę ucieraną? A biszkopt

dobrze zes nie spytal kiedy za potrzeba do kibla isc.

-

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jakis ser
Tupperware- miska do drozdzowego
mufinki z czekoladą na wielkanoc
mufinki z czekoladą
Śledź a la łosoś

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »