Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "vonnegut79" <v...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Planowanie
Date: Thu, 24 Mar 2005 13:05:14 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 46
Message-ID: <d1uao5$f1u$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d1tuer$pi1$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1u6vc$gpa$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: nat-192-52.arkonskie.v.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1111666245 15422 62.69.192.52 (24 Mar 2005 12:10:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 24 Mar 2005 12:10:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235814
Ukryj nagłówki
A czy ja mogę poprosić o przepis na karkówkę a la dzik
Pozdrawiam Kasia
Żeby napisać do mnie kliknij:
http://cerbermail.com/?uBf2NNbPvl
Użytkownik "Magdalena W." <b...@1...pl> napisał w wiadomości
news:d1u6vc$gpa$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik "adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> > Nigdy nie wiem, jak sobie rozplanować czas przed świętami. Kiedy co
> piec,
> > żeby nie wszystko na ostatni moment.
> Bo to trzeba mieć głowę jak Patton do takiej kampanii :-)
>
> Ja dzisiaj piekę pasztet oraz schab nadziewany śliwkami (na zimno w
> ramach wędlin)
> W lodówce od wczoraj siedzi karkówka na pieczen a la dzik i się
> maceruje
> Wieczorem albo jutro rano upiekę spody do mazurków - masy zrobię w
> sobotę rano i wykończę towarzystwo
> Same spody będą siedziały grzecznie w dużym blaszanym pudle w szafce,
> jak już będą gotowe to je ostrożnie przykryję folią i ulokuję na górze
> szafek w kuchni - po przeciwnej stronie niz kuchenka, żeby zapachami
> nie nasiąkły
> (ludzie, ratunku, 4 mazurki, chyba zwariowałam ... !)
> Jutro zrobię galaretę z kurczaka
> W sobotę również pascha i sernik na zimno
> Aha, i kiełbasa biała też się w sobotę upiecze, i pieczeń chyba też, a
> w niedzielę ją podgrzeję po prostu
> Jajka faszerowane różnych maści - nie mam pojęcia, chyba psiakostka w
> niedzielny wczesny poranek, żeby świeżo wyglądały :( znaczy co się da,
> to przygotuję wcześniej a zmontuję w niedzielę rano)
>
> Babki nie robię bo nikt nie lubi, sernika też nie - to działka
> teściowej na poniedziałek :-)
>
> A w międzyczasie jeszcze cały czas pracuję, klienci nawet przed
> świętami żyć nie dają :(
>
> Pozdrawiam
> Magdalena
>
>
|