« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-24 13:17:44
Temat: Polecam na ostatnią chwile przepis SOS do karpia lub innej rybkiKapusta kiszona 200g
Wino białe 100ml
Cebulka 1 szt.
Majeranek, sól, pierz,
Pół rosołku ,cukier ,
Majeranek ,
koperek
Kapustę nastawiamy w niedużej ilości wody i gotujemy do miękkości. Cebulkę
pokrojoną w kostkę szklimy na oleju , podlewamy winem i odparowujemy.
Kapustę odcedzamy odstawiamy na bok ,a wodę z jej gotowania dodajemy do
cebulki. Wszystko nadal gotujemy aż do zredukowania do połowy ilości. Kiedy
już mamy samą esencję , dodaje garstkę kapusty bardzo drobno posiekanej
,dodajemy pół rosołku , cukier ,trochę magi i dużą łyżkę śmietanki
ponownie zagotowujemy i już na sam koniec dodajemy majeranek , koper.
Polecam jest to rewelacyjny sosik do ryby i to na święta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |