Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos szary

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos szary

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-23 15:25:58

Temat: sos szary
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę o przepis. Bardzo.
Pan guglewicz podpowiada wiele a każdy inny, musztarda nawet, wino w
niektórych.
Chcę zrobić sandacza w całości w sosie szarym.

tomaso

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-23 20:24:29

Temat: Re: sos szary
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

tomasoburkaso <t...@g...pl> napisał(a):

> Proszę o przepis. Bardzo.
> Pan guglewicz podpowiada wiele a każdy inny, musztarda nawet, wino w
> niektórych.

To zamieszam ci jeszcze "Kuchnią polską":

/sam sos, bo ryba ugotowana w wywarze z warzyw/

Przyrządzić rumianą zasmażkę z mąki pszennej /3 dag/ na maśle /3-4 dag/,
rozprowadzić wywarem z ryby i czerwonym winem /1/8 l/, dodać krew z ryby,
zagotować. Pokruszyć piernik /4-5 dag/, zalać 1/4 l wywaru, rozgotować,
przetrzeć, połączyć z sosem. Dodać sól, karmel /z 2 dag cukru/, sok z
cytryny lub kwasek cytrynowy i cukier do smaku, zagotować, dodać opłukane
rodzynki /2 i pół dag/ i sparzone, obrane, pokrajane w paseczki migdały /2 i
pół dag/.

I dopisek - można przyrządzać bez krwi z ryby i bez piernika.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-28 15:18:51

Temat: Re: sos szary
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

merci
tom

czeremcha napisał(a):
> tomasoburkaso <t...@g...pl> napisał(a):
>
>> Proszę o przepis. Bardzo.
>> Pan guglewicz podpowiada wiele a każdy inny, musztarda nawet, wino w
>> niektórych.
>
> To zamieszam ci jeszcze "Kuchnią polską":
>
> /sam sos, bo ryba ugotowana w wywarze z warzyw/
>
> Przyrządzić rumianą zasmażkę z mąki pszennej /3 dag/ na maśle /3-4 dag/,
> rozprowadzić wywarem z ryby i czerwonym winem /1/8 l/, dodać krew z ryby,
> zagotować. Pokruszyć piernik /4-5 dag/, zalać 1/4 l wywaru, rozgotować,
> przetrzeć, połączyć z sosem. Dodać sól, karmel /z 2 dag cukru/, sok z
> cytryny lub kwasek cytrynowy i cukier do smaku, zagotować, dodać opłukane
> rodzynki /2 i pół dag/ i sparzone, obrane, pokrajane w paseczki migdały /2 i
> pół dag/.
>
> I dopisek - można przyrządzać bez krwi z ryby i bez piernika.
>
> Ania
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto i wielkość blachy
Kobieta płacze nad ciastem
szukam
nadzienie serowe - pomocy! :-)
Wesołych Świąt :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »