| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-07 06:53:17
Temat: PorzeczkiCze
Właśnie wróciłam z działki obładowana porzeczkami (czerwone) , które mi mama
(ale ona jest kochana!!!) wczoraj "obrobiła" (kiedy ja imprezowałam ;). No i
dziś chciałabym zrobić jakiś dżemik czy konfitury na zimę (mniam), i tu
pojawia się problem, bo to będzie mój debiut. Przeglądałam trochę archiwum
ale jeszcze lepiej się zapytam: czy powinnam je "smażyć" jak truskawki do
"niskosłodkiego dżemu z tuskawek" M. Basset czy może użyć żelfixu, który
wzbudza tu takie kontrowersje? Czy może tak zasypywać cukrem jak ostatnio
robicie z jagodami i potem podgotować? Proszę doradźcie coś, bo się gubię a
nie chcę zniszczyć tych porzeczek.. ;) acha i może jeszcze moglibyście
napisać mniej więcej jaka jest konsystencja produktu po przyrządzeniu?
Z góry wielkie dzięki
Nell
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-13 13:56:10
Temat: Re: Porzeczkizrób galaretkę
Ewik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |