Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Porzeczki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Porzeczki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-07 06:53:17

Temat: Porzeczki
Od: "Nell" <n...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cze
Właśnie wróciłam z działki obładowana porzeczkami (czerwone) , które mi mama
(ale ona jest kochana!!!) wczoraj "obrobiła" (kiedy ja imprezowałam ;). No i
dziś chciałabym zrobić jakiś dżemik czy konfitury na zimę (mniam), i tu
pojawia się problem, bo to będzie mój debiut. Przeglądałam trochę archiwum
ale jeszcze lepiej się zapytam: czy powinnam je "smażyć" jak truskawki do
"niskosłodkiego dżemu z tuskawek" M. Basset czy może użyć żelfixu, który
wzbudza tu takie kontrowersje? Czy może tak zasypywać cukrem jak ostatnio
robicie z jagodami i potem podgotować? Proszę doradźcie coś, bo się gubię a
nie chcę zniszczyć tych porzeczek.. ;) acha i może jeszcze moglibyście
napisać mniej więcej jaka jest konsystencja produktu po przyrządzeniu?
Z góry wielkie dzięki

Nell


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-13 13:56:10

Temat: Re: Porzeczki
Od: "Profil1" <e...@x...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

zrób galaretkę
Ewik


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

R: urodziny po włosku
fasolka szparagowa?
chleb
w sprawie sprzetu kuchennego - dlugie
Kochani, co z malin?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »