| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-17 14:52:52
Temat: Potrawy z szybkowaruGulasz mięsno-pieczarkowy
składniki:
50 dkg chudej wieprzowiny b/k
1 łyżeczka mąki
6 dkg oleju ( dobrego, np. sojowy )
30 dkg pieczarek
1 mała puszka groszku konserwowego
2 szklanki wody
1 łyżka przyprawa " jarzynka"
sól, pieprz do smaku
Mięso pokroić w paski lub w kosteczkę, posolić, posypać mąką, obrumienić na
rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, podlać " rosołem " z wody i przyprawy "
jarzynka ", dodać osączony groszek o oczyszczone pieczarki. Zamknąć
szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu ppcw. Po otwarciu szykowaru
doprawić potrawę pieprzem i jeśli trzeba , solą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |