Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Prosta piłka - steki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Prosta piłka - steki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-21 21:33:35

Temat: Prosta piłka - steki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

===
Na pewno każdy wie, jak smakują steki wieprzowe z cebulką, te z mielonego
lub siekanego mięsa (choć nie przypuszczam, aby w knajpach jakiś kucharzyna
bawił się w siekanie), dostępne w każdej restauracji i w niektórych barach.

Jak to się robi?

Próbowałem na wiele sposobów, ale zawsze smakują jak trochę lepsze mielone
(bo bez bułki). A powinne być zupełnie inne.

No więc jak?

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-21 23:03:58

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

waldek napisał(a):
> ===
> Na pewno każdy wie, jak smakują steki wieprzowe z cebulką, te z mielonego
> lub siekanego mięsa (choć nie przypuszczam, aby w knajpach jakiś kucharzyna
> bawił się w siekanie), dostępne w każdej restauracji i w niektórych barach.
>
> Jak to się robi?
>
> Próbowałem na wiele sposobów, ale zawsze smakują jak trochę lepsze mielone
> (bo bez bułki). A powinne być zupełnie inne.
>
> No więc jak?
>
> waldek
> ===
>
hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-21 23:29:04

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marsjasz wrote:

> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
===
Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-22 00:18:25

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dvq29b$ou3$1@inews.gazeta.pl...
> Marsjasz wrote:
>
>> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
> ===
> Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.
>
ŁoMatkuBosku ... znowu?
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-03-22 01:19:17

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:442097b5$1@news.home.net.pl,
@nn wrote:
>>> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
>>
>> Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.
>
> ŁoMatkuBosku ... znowu?

Może od razu przeskoczymy do "jesteś głupszy niż delfin" i zajmiemy się
sosem bolognese?

Dla niewtajemniczonych:
http://skocz.pl/bcsu

Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-03-22 05:22:28

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hanna Burdon napisał(a):
> In news:442097b5$1@news.home.net.pl,
> @nn wrote:
>
>>>> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
>>>
>>>
>>> Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.
>>
>>
>> ŁoMatkuBosku ... znowu?
>
>
> Może od razu przeskoczymy do "jesteś głupszy niż delfin" i zajmiemy się
> sosem bolognese?
>
> Dla niewtajemniczonych:
> http://skocz.pl/bcsu
>
> Hania
heh
ja tam robie zwyklego mielonego ale z wolowiny...
obkladam usmazona osobno cebulka...
i wychodzi mi cos z PRLu...
o co chyba chodzilo pytajacemu...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-03-22 05:23:53

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marsjasz napisał(a):
> Hanna Burdon napisał(a):
>
>> In news:442097b5$1@news.home.net.pl,
>> @nn wrote:
>>
>>>>> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.
>>>
>>>
>>>
>>> ŁoMatkuBosku ... znowu?
>>
>>
>>
>> Może od razu przeskoczymy do "jesteś głupszy niż delfin" i zajmiemy
>> się sosem bolognese?
>>
>> Dla niewtajemniczonych:
>> http://skocz.pl/bcsu
>>
>> Hania
>
> heh
> ja tam robie zwyklego mielonego ale z wolowiny...
> obkladam usmazona osobno cebulka...
> i wychodzi mi cos z PRLu...
> o co chyba chodzilo pytajacemu...
> Mars
z wieprzowiny taki nie wyjdzie...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-03-22 10:30:55

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:dvqn31$80q$1@atlantis.news.tpi.pl,
Marsjasz wrote:
>> ja tam robie zwyklego mielonego ale z wolowiny...
>> obkladam usmazona osobno cebulka...
>> i wychodzi mi cos z PRLu...
>> o co chyba chodzilo pytajacemu...
>> Mars
> z wieprzowiny taki nie wyjdzie...
> Mars

Ja mielone robię teraz tylko z wołowiny. Próbowałam mieszać z innymi
rodzajami mięsa (wieprzowina, indyk), ale jednak wołowina sprawdza się
najlepiej.

Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-03-22 10:40:47

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: notujaca <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hanna Burdon napisał(a) 22/03/2006 2:19:

> In news:442097b5$1@news.home.net.pl,
> @nn wrote:
>>>> hmmm chyba chodzi o rumsztyk z cebulka...
>>>
>>> Rumsztyk jest z wołowiny. I nie jest mielony.
>>
>> ŁoMatkuBosku ... znowu?
>
> Może od razu przeskoczymy do "jesteś głupszy niż delfin" i zajmiemy się
> sosem bolognese?

ROTFL

Dostrzegam kolejną zaletę bycia wegetarianką - zupełnie mnie nie nurtuje z
czego sie robi steki, a widzę z poprzedniej dyskusji, że to zagadnienie
mogące przyprawić o rozstrój nerwowy (mam nadzieje że chociaż żołądka nie)

--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-03-22 16:13:57

Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hanna Burdon wrote:

> Ja mielone robię teraz tylko z wołowiny.
===
Nie będę tej porady traktował, jako wskazówki na stek wieprzowy. :-)

To musi być prosty trik, bo przecież w zwykłych barach nikt nie zabiera się
za coś skomplikowanego. Myślałem, że może jakiś zawodowy kucharz coś
konkretnego podpowie.

Czy leci z nami pil.. kucharz?

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

makaron z sosem "bolońskim"
Pekinka inaczej.
opisy przypraw, przepisy
wiśnie z nalewki
Przechowywanie orzechów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »