Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Prowokacyjnie:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Prowokacyjnie:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-20 14:53:33

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Obywatel Krysia Thompson napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:

> ja tam nie wiem co mam i jak ustwaione (nawet w glowie), ale ja
> pisze na niepolskiej klawiaturze wiec w ogole polskich nie
> uzywam. niczego. w ogole ;)))

OK, napisze wiec bez plliterek: faktycznie, masz iso-8859-1, moze
sprobuj przestawic (albo niech ktos Ci przestawi (bynajmniej nie w
glowie!)) kodowanie na iso-8859-2.

> chodzilo mi raczej o starzenie o takie - wstajesz , idziesz do
> lustra i widzisz zupelnie obcego starego dziada i sie
> zaastanawiasz co tu nie gra ;)))

"O kurcze, znowu nie umylem lustra po imprezie!" - ? ;-)

> ...ja po kryjomu dodaje miodu do kurczaka dla siebie,
> maz nie zezezarl ;)) nawet na widok za duzo (wedlug niego) by go
> odstreczylo ;))))))

Ooo, a do jakiego kurczaka dodajesz miód i w jaki sposob to czynisz?
Dajesz do marynaty, czy smarujesz przed albo po pieczeniu(?) / gotowaniu
(?) / duszeniu (?). Bardzo proszę o przepis albo link do niego...

> Pierz, z chinskimi bransoletkami

Slucham? Co mam prac? I dlaczego z bransoletkami? Chinskimi? '<:-o

Z poważaniem
PZ

--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-20 15:03:24

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>OK, napisze wiec bez plliterek: faktycznie, masz iso-8859-1, moze
>sprobuj przestawic (albo niech ktos Ci przestawi (bynajmniej nie w
>glowie!)) kodowanie na iso-8859-2.

ja tu tylko sprzatam, przestawiac niczego nie bede, bo z mojego
przestwiania na tej chimerycznej machinie wychodzi tylko jeden
wielki bol glowy. Moze poczekam na mechniaka - rezydenta ;)
ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm

>
>> ...ja po kryjomu dodaje miodu do kurczaka dla siebie,
>> maz nie zezezarl ;)) nawet na widok za duzo (wedlug niego) by go
>> odstreczylo ;))))))
>
>Ooo, a do jakiego kurczaka dodajesz miód i w jaki sposob to czynisz?
>Dajesz do marynaty, czy smarujesz przed albo po pieczeniu(?) / gotowaniu
>(?) / duszeniu (?). Bardzo prosz? o przepis albo link do niego...

najczesciej dowolne male kawalki kurze marynuje w plasterkach
cytryny, sojowym sosie, czosnku i oleju. postoi to sobie...postoi
i postoi...az juz ine ta pora, smaze, , z obu stron, wlewam
marynate, wyrzucam cytryne, sos gestnieje, ...coraz bardzie,
dorzucam troche miodu ktorzy brazowi wszystko, i bardzo chce sie
przypalac, odorbina pomyj z miski z marynata to zalatwia ;)))
czasem, dla draki, daje marmolade pomaranczowa. moj maz to to
wszystko lubi, ale ja przeginam i lubie na calkiem slodko
to...kiedys robilam wolowine w sosie czekoladowym (przpeis
meksykanski, nikomu nie samakowalo, moja marynata z miodu,
tymianku, czosnku i przecieru jablkowego tez nie - za
slodkie...a mnie TAK! tylko nie ta wolowina, jednak....

a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
palic za szybko.
>
>> Pierz, z chinskimi bransoletkami
>
>Slucham? Co mam prac? I dlaczego z bransoletkami? Chinskimi? '<:-o
>
>Z powa?aniem
>PZ


Ty nie musisz. ja jestem Pierz i mam nowe chinskie (prawie)
bransoletki i jestem z siebie zadowolona . w zwiazku z tym

ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)

Pierz, dalej z tymi cholernymi bransoletkami
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-20 17:12:55

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: "Irek" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Nadmiar przypraw zabija smak głównego elementu potrawy. Mam rację,
> > czy może to pierwsze oznaki starzenia się???
>
> Po prostu nieumijetnie stosowałas przyprawy.
> Nie kazda nadaje sie do wszystkiego.
> A hasło brzmi tak: Przyprawy podkreslają smak głownego elementu potrawy :)
>
Qrcze masz racje, moje zona uznaje tylko sol pieprz papryke i majeranek :-)
a serio to tesciowa moj niedoscigniony mistrz kucharski (ma bumage i
praktyke), uwaza ze trzy zdecydowanie w smaku przyprawy niweluja sie
wzajemnie w potrawie nadajac jej smak nieokreslony, oczywiscie z wylaczeniem
wyrobow cukierniczych.
pozdrawiam
Irek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-20 17:37:45

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Feb 2003 11:58:11 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

cut
> wiec w ogole polskich nie
>uzywam. niczego. w ogole ;)))

a grzyby?

cut
>
>Pierz, z chinskimi bransoletkami
>K.T. - starannie opakowana
>

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-20 17:44:24

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Obywatel Krysia Thompson napisala na grupe pl.rec.kuchnia nastepujace rzeczy:

> ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm

ROTFL!
A skoro mamy "prowokacyjnie" w temacie, to zapytam: chcesz o tym
porozmawiac? ;-D

> najczesciej dowolne male kawalki kurze marynuje w plasterkach
> cytryny, sojowym sosie, czosnku i oleju. postoi to sobie...postoi
(...)
> a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
> palic za szybko.

Iii, mnie się nie pali, jezeli dodam miodu nie za duzo i rozmieszam
dokladnie z reszta marynaty. A propos, dodajesz tez imbir i tluczone/
mielone ziarna kopru?

> ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)

Milej zabawy! :-)



Z poważaniem
PZ

--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-20 20:05:26

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm
>
>ROTFL!
>A skoro mamy "prowokacyjnie" w temacie, to zapytam: chcesz o tym
>porozmawiac? ;-D


mmmmmmm...moze lepiej nie ;)))


>> a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
>> palic za szybko.
>
>Iii, mnie si? nie pali, jezeli dodam miodu nie za duzo i rozmieszam
>dokladnie z reszta marynaty. A propos, dodajesz tez imbir i tluczone/
>mielone ziarna kopru?

to dodaj raz na samym koncu...od razu kurze scczatki zmienia
kolor na bursztynowo usmazony - jak nie spalone to bardzo ladne
;)))

ja dodaje imbir, nie zawsze ale swiezy i starty. piekne jest....
>
>> ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)
>
>Milej zabawy! :-)
>

swietny wyszedl sernik, moje normalnie sie rozlatuja, ten jest
sztwyny

Pierz, dalej z bransoletkami ;)))
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-20 20:06:32

Temat: Re: Prowokacyjnie:)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Feb 2003 17:37:45 GMT, "Art(Gruby)" <j...@p...net>
wrote:

>On Thu, 20 Feb 2003 11:58:11 +0000, Krysia Thompson
><K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>cut
>> wiec w ogole polskich nie
>>uzywam. niczego. w ogole ;)))
>
>a grzyby?
>
>cut
>>
>>Pierz, z chinskimi bransoletkami
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.

ja sie tylko tak droczylam...musisz byc az tak rzetelny?? :>>>

Pierz

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

golonka
Soczyste steki - jak?
śmietana
Jak Uta muffiny piekla
Jak dojrzec banany?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »