| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-20 14:53:33
Temat: Re: Prowokacyjnie:)Obywatel Krysia Thompson napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:
> ja tam nie wiem co mam i jak ustwaione (nawet w glowie), ale ja
> pisze na niepolskiej klawiaturze wiec w ogole polskich nie
> uzywam. niczego. w ogole ;)))
OK, napisze wiec bez plliterek: faktycznie, masz iso-8859-1, moze
sprobuj przestawic (albo niech ktos Ci przestawi (bynajmniej nie w
glowie!)) kodowanie na iso-8859-2.
> chodzilo mi raczej o starzenie o takie - wstajesz , idziesz do
> lustra i widzisz zupelnie obcego starego dziada i sie
> zaastanawiasz co tu nie gra ;)))
"O kurcze, znowu nie umylem lustra po imprezie!" - ? ;-)
> ...ja po kryjomu dodaje miodu do kurczaka dla siebie,
> maz nie zezezarl ;)) nawet na widok za duzo (wedlug niego) by go
> odstreczylo ;))))))
Ooo, a do jakiego kurczaka dodajesz miód i w jaki sposob to czynisz?
Dajesz do marynaty, czy smarujesz przed albo po pieczeniu(?) / gotowaniu
(?) / duszeniu (?). Bardzo proszę o przepis albo link do niego...
> Pierz, z chinskimi bransoletkami
Slucham? Co mam prac? I dlaczego z bransoletkami? Chinskimi? '<:-o
Z poważaniem
PZ
--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-20 15:03:24
Temat: Re: Prowokacyjnie:)
>OK, napisze wiec bez plliterek: faktycznie, masz iso-8859-1, moze
>sprobuj przestawic (albo niech ktos Ci przestawi (bynajmniej nie w
>glowie!)) kodowanie na iso-8859-2.
ja tu tylko sprzatam, przestawiac niczego nie bede, bo z mojego
przestwiania na tej chimerycznej machinie wychodzi tylko jeden
wielki bol glowy. Moze poczekam na mechniaka - rezydenta ;)
ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm
>
>> ...ja po kryjomu dodaje miodu do kurczaka dla siebie,
>> maz nie zezezarl ;)) nawet na widok za duzo (wedlug niego) by go
>> odstreczylo ;))))))
>
>Ooo, a do jakiego kurczaka dodajesz miód i w jaki sposob to czynisz?
>Dajesz do marynaty, czy smarujesz przed albo po pieczeniu(?) / gotowaniu
>(?) / duszeniu (?). Bardzo prosz? o przepis albo link do niego...
najczesciej dowolne male kawalki kurze marynuje w plasterkach
cytryny, sojowym sosie, czosnku i oleju. postoi to sobie...postoi
i postoi...az juz ine ta pora, smaze, , z obu stron, wlewam
marynate, wyrzucam cytryne, sos gestnieje, ...coraz bardzie,
dorzucam troche miodu ktorzy brazowi wszystko, i bardzo chce sie
przypalac, odorbina pomyj z miski z marynata to zalatwia ;)))
czasem, dla draki, daje marmolade pomaranczowa. moj maz to to
wszystko lubi, ale ja przeginam i lubie na calkiem slodko
to...kiedys robilam wolowine w sosie czekoladowym (przpeis
meksykanski, nikomu nie samakowalo, moja marynata z miodu,
tymianku, czosnku i przecieru jablkowego tez nie - za
slodkie...a mnie TAK! tylko nie ta wolowina, jednak....
a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
palic za szybko.
>
>> Pierz, z chinskimi bransoletkami
>
>Slucham? Co mam prac? I dlaczego z bransoletkami? Chinskimi? '<:-o
>
>Z powa?aniem
>PZ
Ty nie musisz. ja jestem Pierz i mam nowe chinskie (prawie)
bransoletki i jestem z siebie zadowolona . w zwiazku z tym
ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)
Pierz, dalej z tymi cholernymi bransoletkami
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-20 17:12:55
Temat: Re: Prowokacyjnie:)> > Nadmiar przypraw zabija smak głównego elementu potrawy. Mam rację,
> > czy może to pierwsze oznaki starzenia się???
>
> Po prostu nieumijetnie stosowałas przyprawy.
> Nie kazda nadaje sie do wszystkiego.
> A hasło brzmi tak: Przyprawy podkreslają smak głownego elementu potrawy :)
>
Qrcze masz racje, moje zona uznaje tylko sol pieprz papryke i majeranek :-)
a serio to tesciowa moj niedoscigniony mistrz kucharski (ma bumage i
praktyke), uwaza ze trzy zdecydowanie w smaku przyprawy niweluja sie
wzajemnie w potrawie nadajac jej smak nieokreslony, oczywiscie z wylaczeniem
wyrobow cukierniczych.
pozdrawiam
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-20 17:37:45
Temat: Re: Prowokacyjnie:)On Thu, 20 Feb 2003 11:58:11 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
cut
> wiec w ogole polskich nie
>uzywam. niczego. w ogole ;)))
a grzyby?
cut
>
>Pierz, z chinskimi bransoletkami
>K.T. - starannie opakowana
>
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-20 17:44:24
Temat: Re: Prowokacyjnie:)Obywatel Krysia Thompson napisala na grupe pl.rec.kuchnia nastepujace rzeczy:
> ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm
ROTFL!
A skoro mamy "prowokacyjnie" w temacie, to zapytam: chcesz o tym
porozmawiac? ;-D
> najczesciej dowolne male kawalki kurze marynuje w plasterkach
> cytryny, sojowym sosie, czosnku i oleju. postoi to sobie...postoi
(...)
> a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
> palic za szybko.
Iii, mnie się nie pali, jezeli dodam miodu nie za duzo i rozmieszam
dokladnie z reszta marynaty. A propos, dodajesz tez imbir i tluczone/
mielone ziarna kopru?
> ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)
Milej zabawy! :-)
Z poważaniem
PZ
--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-20 20:05:26
Temat: Re: Prowokacyjnie:)
>> ale jakos zyje od wielu lat nie poprzestawiana...hhhmmmm
>
>ROTFL!
>A skoro mamy "prowokacyjnie" w temacie, to zapytam: chcesz o tym
>porozmawiac? ;-D
mmmmmmm...moze lepiej nie ;)))
>> a miodu do marynaty nie dodaje, bo jednak w smazeniu sie chce
>> palic za szybko.
>
>Iii, mnie si? nie pali, jezeli dodam miodu nie za duzo i rozmieszam
>dokladnie z reszta marynaty. A propos, dodajesz tez imbir i tluczone/
>mielone ziarna kopru?
to dodaj raz na samym koncu...od razu kurze scczatki zmienia
kolor na bursztynowo usmazony - jak nie spalone to bardzo ladne
;)))
ja dodaje imbir, nie zawsze ale swiezy i starty. piekne jest....
>
>> ide robic sernika wg przepisu zony Waldka (z budyniem na sucho)
>
>Milej zabawy! :-)
>
swietny wyszedl sernik, moje normalnie sie rozlatuja, ten jest
sztwyny
Pierz, dalej z bransoletkami ;)))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-20 20:06:32
Temat: Re: Prowokacyjnie:)On Thu, 20 Feb 2003 17:37:45 GMT, "Art(Gruby)" <j...@p...net>
wrote:
>On Thu, 20 Feb 2003 11:58:11 +0000, Krysia Thompson
><K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>cut
>> wiec w ogole polskich nie
>>uzywam. niczego. w ogole ;)))
>
>a grzyby?
>
>cut
>>
>>Pierz, z chinskimi bransoletkami
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.
ja sie tylko tak droczylam...musisz byc az tak rzetelny?? :>>>
Pierz
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |