| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-28 07:41:36
Temat: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
zepsucia smakowych / optycznych brak.
Można go dziś do klopsów wykorzystać?
pozdrawiam
K
i mięso, co się właśnie rozmraża
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-28 08:47:01
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
"Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> wrote in message
news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
Konserwanty mu służą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-28 08:47:31
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik i
przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
ponad powierzchnię.
- -
pzdr
kasia maruda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-28 12:18:07
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Użytkownik "kasia maruda" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e5bo09$lvp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał
> w
> wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
>> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
>> zepsucia smakowych / optycznych brak.
>> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
>
> Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik
> i
> przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
> Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
> jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
> ponad powierzchnię.
sprytne, sprawdzę, czy działa.
Pozdrawiam
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-29 08:36:27
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
Przecier, który mi zostaje, bo nie cały wykorzystałam, wsadzam do
zamrażalnika (tak samo robię ze wszelkimi warzywami z puszki - przelewam do
szklanego słoika i do zamrażalnika siup). Może sobie tam czekać i parę
tygodni aż się przyda.
Po rozmrożeniu jest (są) taki sam jak przed.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
// varium et mutabile semper femina // Wergiliusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |