Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-05-28 07:41:36

Temat: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
zepsucia smakowych / optycznych brak.
Można go dziś do klopsów wykorzystać?


pozdrawiam

K
i mięso, co się właśnie rozmraża

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-05-28 08:47:01

Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> wrote in message
news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?

Konserwanty mu służą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-05-28 08:47:31

Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "kasia maruda" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?

Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik i
przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
ponad powierzchnię.

- -
pzdr
kasia maruda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-05-28 12:18:07

Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "Księżniczka Telimena" <n...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kasia maruda" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e5bo09$lvp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał
> w
> wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
>> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
>> zepsucia smakowych / optycznych brak.
>> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
>
> Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik
> i
> przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
> Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
> jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
> ponad powierzchnię.

sprytne, sprawdzę, czy działa.

Pozdrawiam
Teli.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-05-29 08:36:27

Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
> zepsucia smakowych / optycznych brak.
> Można go dziś do klopsów wykorzystać?

Przecier, który mi zostaje, bo nie cały wykorzystałam, wsadzam do
zamrażalnika (tak samo robię ze wszelkimi warzywami z puszki - przelewam do
szklanego słoika i do zamrażalnika siup). Może sobie tam czekać i parę
tygodni aż się przyda.
Po rozmrożeniu jest (są) taki sam jak przed.


--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
// varium et mutabile semper femina // Wergiliusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Proszę o tłumaczenie
Proszę o tłumaczenie
Nalewka na brzozie
Gofry po raz n-ty
Smaczne i błyskawiczne, choć nie tanie.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »