Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przed "włoszczyzną"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przed "włoszczyzną"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-16 14:20:25

Temat: Re: ?o? w miodzie
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qwax wrote:


> Ca^(3)y czy w kawa^(3)kach?
>
> Pozdrawiam
> Qwax
>
no właśnie jesteśmy w trakcie ustalania proporcji.

dwa tygodnie na całość proponuje Waldemar, mnie się zdaje że tylko zadek da się
przygotować w tym czasie
a co ty sądzisz?


e
już trochę głodna

--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-16 14:22:19

Temat: Re: Przed kodowanie
Od: "Qwax" <...@...q> szukaj wiadomości tego autora

> > znaczy, wampiry czosnku nie lubią ;-)
>
>
> coś ty! nie wiedziałam o tym, ale teraz już będę ostrożna...dobrze
wiedzieć
> tzn, człowiek, który zalatuje czosnkiem, to dobry człowiek...???

Dobry nie dobry ??? na pewno zdrowy ;->

> a ja czasami jak jeździłam do pracy, dawno temu to nie mogłam
wytrzymać tych
> aromatów

Zapach czosnku jej się nie podoba a potrawy staropolskie konsumować
zamierza.

> >>jak sądzisz, ile czasu ten łoś musi poleżeć w miodzie?
> >>
> >
> > no nie wiem. W całości to pewnie ze dwa tygodnie ;-)

Jeśli liczyć jak szynkę to tydzień na każdy kilogram wagi ;-))))

Pozdrawiam
Qwax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 14:25:06

Temat: Re: Przed kodowanie
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qwax wrote:

>>>znaczy, wampiry czosnku nie lubi? ;-)
>>>
>>
>>co? ty! nie wiedzia^(3)am o tym, ale teraz ju? be^de^ ostro?na...dobrze
>>
> wiedzie?
>
>>tzn, cz^(3)owiek, który zalatuje czosnkiem, to dobry cz^(3)owiek...???
>>
>
> Dobry nie dobry ??? na pewno zdrowy ;->
>
>>a ja czasami jak je1/4dzi^(3)am do pracy, dawno temu to nie mog^(3)am
>>
> wytrzyma? tych
>
>>aromatów
>>
>
> Zapach czosnku jej sie^ nie podoba a potrawy staropolskie konsumowa?
> zamierza.
>
nie wszystko co staropolskie jest czosnkiem zaprawiane

znam parę przepisów bez i całkiem ciekawych
np. rosół, chociaż to pewnie internacjonalna zupka
swoją drogą ciekawe, że wszyscy i wszędzie wpadli na ten pomysł
no i jak tu nie wierzyć w hasło
...wszystkich krajów łączcie się

e

--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 14:25:37

Temat: Re: ?o? w miodzie
Od: "Qwax" <...@...q> szukaj wiadomości tego autora


co do czasu to odpowiedziałem wyżej.

Ciekawsze jest skąd wziąźć pojemnik do bejcowania całego łosia;-)))

I ile tego miodu nie mówiąc o tym że coś z nim (miodem) po bejcowaniu
zrobić będzie trzeba :-)))

Pozdrawiam
Qwax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 14:30:04

Temat: Re: Przed kodowanie
Od: "Qwax" <...@...q> szukaj wiadomości tego autora



> nie wszystko co staropolskie jest czosnkiem zaprawiane

Zgadza się ale (ponoć) mięso "staropolskie" jeżeli nie było pieczone
na polowaniu to nawet solone "lekko trąciło" i stąd potrawy
"staropolskie" dla dzisiejszych nosów byłyby raczej "niestrawne".

Pozdrawiam
Qwax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 14:33:51

Temat: Re: Przed
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> napisał(a):

> ale to nie koniec
> jak większość kobiet jestem detalistką
> dlatego ciąg dalszy pytań:
>
> czy jest to handel wyłącznie zorganizowany w budkach, stoiskach itd
> czy również są tam różne "indywidualności" sprzedające wszystko co istnieje
na
> tym świecie?

Droga Ewo!
Otóż jest tam i handel "zorganizowany" i nie zorganizowany - ale niestety nie
jest to zbyt duży bazar - raczej bazarek. Nie sądzę, by tam było, co istnieje
na świecie, ale z całą pewnością słoninę można tam kupic niezgorszą, jak
również zostać bezbłędnie i bardzo fachowo pozbawionym portmonetki tudzież
inszych, cennych części swojego bazarowego przyrządowania.

pozdr,
nudny grzesio
ps. a czy Ty, Droga Ewo, mieszkasz gdzieś w okolicach Ząbek?


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 14:35:31

Temat: Re: ?o? w miodzie
Od: Tib <c...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora



dawnakuchnia wrote:
>
> Qwax wrote:
>
> > Ca^(3)y czy w kawa^(3)kach?
> >
> > Pozdrawiam
> > Qwax
> >
> no właśnie jesteśmy w trakcie ustalania proporcji.
>
> dwa tygodnie na całość proponuje Waldemar, mnie się zdaje że tylko zadek da się
> przygotować w tym czasie


jako milosniczka Monty Pythona protestuje przeciwko takiemu traktowaniu
łosi.Jedyna akceptowalna czynnoscia jest proba wyrycia na nim swojego
imienia szczoteczka do zebow-niestety,drapane szczoteczkami łosie gryza.

:-)))

> a co ty sądzisz?
>
> e
> już trochę głodna
>
> --
> Dawna Kuchnia _ /_
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
> ~~~~

--

Tib


=<Bozena Zasiadczuk>=|-mamo pomurz chomik uciekl-|
-:c...@a...pl : Icq 86181173 : GG 1287619 :-
=================================================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 15:56:45

Temat: Re: Przed
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ps. a czy Ty, Droga Ewo, mieszkasz gdzieś w okolicach Ząbek?

Oj Grzesiu, ty to masz zadatki na psychoterapeutę (psychoanalityka), tak
pięknie sprawiłeś, że się "e" aż tok obnażyła.
A gdybyś ciut poczytał, to już byś wiedział gdzie mieszka.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 18:46:26

Temat: ostrzezeni
Od: "Ania Nieszkowska" <n...@n...fr> szukaj wiadomości tego autora

Mam nadzieje ze znany w naszej grupie specjalista Wladyslaw L. was w tej
chwili nie czyta .............
"Tib" <c...@a...pl> a écrit dans le message de news:
3...@a...pl...
>
>
> dawnakuchnia wrote:
> >
> > Qwax wrote:
> >
> > > Ca^(3)y czy w kawa^(3)kach?
> > >
> > > Pozdrawiam
> > > Qwax
> > >
> > no właśnie jesteśmy w trakcie ustalania proporcji.
> >
> > dwa tygodnie na całość proponuje Waldemar, mnie się zdaje że tylko zadek
da się
> > przygotować w tym czasie
>
>
> jako milosniczka Monty Pythona protestuje przeciwko takiemu traktowaniu
> łosi.Jedyna akceptowalna czynnoscia jest proba wyrycia na nim swojego
> imienia szczoteczka do zebow-niestety,drapane szczoteczkami łosie gryza.
>
> --
>
> Tib
>
>
> =<Bozena Zasiadczuk>=|-mamo pomurz chomik uciekl-|
> -:c...@a...pl : Icq 86181173 : GG 1287619 :-
> =================================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 19:54:33

Temat: Re: ostrzezenie
Od: Tib <c...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora



Ania Nieszkowska wrote:


> > > dwa tygodnie na całość proponuje Waldemar, mnie się zdaje że tylko zadek
> da się
> > > przygotować w tym czasie
> >
> >
> > jako milosniczka Monty Pythona protestuje przeciwko takiemu traktowaniu
> > łosi.Jedyna akceptowalna czynnoscia jest proba wyrycia na nim swojego
> > imienia szczoteczka do zebow-niestety,drapane szczoteczkami łosie gryza.



> Mam nadzieje ze znany w naszej grupie specjalista Wladyslaw L. was w tej
> chwili nie czyta .............

Sadze,ze Wladyslawa Ł.nikt by nawet ta szczoteczka nie smial tknac..;-))
Zreszta jako powazna organizacja chetnie sie Nim zaopiekujemy,wezmiemy
pod ochorone,posadzimy w miekkim fotelu..;-)))

Pozdrawiam weekendowo,wlasnie pakuje sie przed wyjazdem do Mamci-zycze
wszystkim rownie udanego weekendu,jak zapowiada sie nasz:)



--

Tib,zabiegana


=<Bozena Zasiadczuk>=|-mamo pomurz chomik uciekl-|
-:c...@a...pl : Icq 86181173 : GG 1287619 :-
=================================================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

prosba o przepis
wiadomosc dla 3-city
Cesnakowa polievka?
Re: Personaj kartoj
co zrobilam na obiad(P)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »