Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przepis na rybe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przepis na rybe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-25 01:01:14

Temat: Przepis na rybe
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Skoro bylo narzekanie, ze za malo przepisow, podam kilka sprawdzonych,
wieloletnich, bez pudla przepisow.

Oto przepis na rybe (1 godzina, 4-6 osob)

1 kg filetow z ryby morskiej lub slodkowodnej
2 duze cebule
2.5 szklanki slodkiego bialego wina
3/4 szklanki kwasnej smietany
2 lyzki rodzynek
sol, pieprz do smaku
maka
olej

Piec rozgrzac do 180C/350F. Pociac filety na kawalki, obtoczyc lekko w
mace i usmazyc na zloto na oleju. Ulozyc w ognioodpornym naczyniu z
pokrywka. Cebule posiekac i zeszklic na oleju, dodac wino, nastepnie
smietane, sol, pieprz, ciagle mieszajac, doprowadzic prawie do wrzenia,
polac tym rybe, przykryc i piec 45 min. Po wyjeciu z pieca odstawic na
15 minut, podac z ziemniakami, ryzem czy makaronem, z jakims kolorowym
warzywem, surowka czy salata.
Mozna rybe po podaniu na talerzach posypac palonymi, cietymi migdalami,
mozna tez posypac koperkiem czy pietruszka.
Jest to jeden z tych przepisow, ktory wychodzi za kazdym razem inaczej,
w zaleznosci od ryby i od tego, co pod reka.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pryskajacy tluszcz
baranina
karp po żydowsku
Kugel
pasztecik ale warzywny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »