Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przetwory

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przetwory

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-08-01 06:13:15

Temat: Przetwory
Od: Panslavista <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Powidła z uleny, za parę dni renklody, większość zamrożona w
całości. Z nadgryzionych (obcinam części uszkodzone) smażę powidła.
Dwie bańki ogórków zakiszone, przydałyby się jeszcze dwie, ale nie
wiem czy się uzbiera - temperatura w nocy 10°C źle rokuje dla ogórków
gruntowych.
No i jak co roku - ze 100kg ogórków korniszonowych do kiszenia i
octu. Sporo ogórków zamroziłem w plasterkach - na mizerię, w zimie, z
zielonym, siekanym i też zamrożonym koperkiem, cebulą, ząbkiem czosnku
i dobrą śmietaną pychotka.
No i w przyszłym tygodniu przerywka buraczków i w słoiki z liśćmi
na botwinkę. Koperek i śmietana, jajko na twardo...
Mnóstwo zamrożonej zielonej pietruszki w jednorazowych pakiecikach,
podobnie koperek.
Zamrażam cukienię żółtą, zieloną, kabaczki w krajance (wkładka do
Boernera na frytki, lub do malaksera z Fenomena Zelmera - też frytkowa
tarcza. Oczywiście na leczo.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-08-01 06:28:57

Temat: Re: Przetwory
Od: Panslavista <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> Powidła z uleny, za parę dni renklody, większość zamrożona w
> całości. Z nadgryzionych (obcinam części uszkodzone) smażę powidła.
> Dwie bańki ogórków zakiszone, przydałyby się jeszcze dwie, ale nie
> wiem czy się uzbiera - temperatura w nocy 10°C źle rokuje dla ogórków
> gruntowych.
> No i jak co roku - ze 100kg ogórków korniszonowych do kiszenia i
> octu. Sporo ogórków zamroziłem w plasterkach - na mizerię, w zimie, z
> zielonym, siekanym i też zamrożonym koperkiem, cebulą, ząbkiem czosnku
> i dobrą śmietaną pychotka.
> No i w przyszłym tygodniu przerywka buraczków i w słoiki z liśćmi
> na botwinkę. Koperek i śmietana, jajko na twardo...
> Mnóstwo zamrożonej zielonej pietruszki w jednorazowych pakiecikach,
> podobnie koperek.
> Zamrażam cukienię żółtą, zieloną, kabaczki w krajance (wkładka do
> Boernera na frytki, lub do malaksera z Fenomena Zelmera - też frytkowa
> tarcza. Oczywiście na leczo.

zapomniałem dodać, że wszystkie produkty znalazłem na śmietniku na
bazarku jak już badylarze sobie pojechali i jak śmietnikowa konkurencja
się najadła


















































































































































































































zzzzzzzzzzzz




** Posted from http://www.teranews.com **

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Piecznienie na oliwie z Oliwek
hurraaa!
Przepisy na ciasta
hurraa!
Kulinarnie w Egipcie (Hurghada)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »