Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyprawy kuchni afrykanskiej. Gdzie???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przyprawy kuchni afrykanskiej. Gdzie???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-23 22:39:28

Temat: Przyprawy kuchni afrykanskiej. Gdzie???
Od: Tomasz Kałużny <t...@Q...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora

Obiecalem znajomemu z Nigerii, ze pomoge mu w zakupie w naszym kraju
pewnych niezbednych dla niego skladnikow. Ponizej przedstawiam tylko
kilka, ale praktycznie potrzebne mu jest wszystko co zwiazane jest z
kuchnia afrykanska. Jest jakis sklep w Warszawie, Krakowie, Poznaniu
lub Trojmiescie gdzie mozna zakupic np. (pisze tak jak mi przekazano)
:

- egussi
- panda da jam
- przyprawa do rybnej pepper soup (nie jest to pieprz ;) )
- bitter leaf
- ogbono

W zamian podziele sie przepisami na smaczne potrawy z tego
egzotycznego kontynentu. Dzis np. jadlem pyszny ryz z podrobami
kurzymi. Co ciekawe zarowno podroby jak i inne mieso (glownie
wolowine) gotuje sie u niego w kuchni na lekko twardo (i to wcale nie
z powodu zlej obrobki) co przy pierwszym kontakcie z taka kuchnia moze
byc malym 'szokiem' ;)

Pozdrawiam smacznie. Tomek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-31 10:24:57

Temat: Re: Przyprawy kuchni afrykanskiej. Gdzie???
Od: "adam" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@Q...chip.pl> napisał w
wiadomości news:cqfhjd$1f8$1@inews.gazeta.pl...
> Obiecalem znajomemu z Nigerii, ze pomoge mu w zakupie w naszym kraju
> pewnych niezbednych dla niego skladnikow. Ponizej przedstawiam tylko
> kilka, ale praktycznie potrzebne mu jest wszystko co zwiazane jest z
> kuchnia afrykanska. Jest jakis sklep w Warszawie, Krakowie, Poznaniu
> lub Trojmiescie gdzie mozna zakupic np. (pisze tak jak mi przekazano)
> :
>
> - egussi
> - panda da jam
> - przyprawa do rybnej pepper soup (nie jest to pieprz ;) )
> - bitter leaf
> - ogbono
>
> W zamian podziele sie przepisami na smaczne potrawy z tego
> egzotycznego kontynentu. Dzis np. jadlem pyszny ryz z podrobami
> kurzymi. Co ciekawe zarowno podroby jak i inne mieso (glownie
> wolowine) gotuje sie u niego w kuchni na lekko twardo (i to wcale nie
> z powodu zlej obrobki) co przy pierwszym kontakcie z taka kuchnia moze
> byc malym 'szokiem' ;)
>
> Pozdrawiam smacznie. Tomek.
możesz sprawdzić
http://sklepkolonialny.cybertrader.pl/
a.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

teoria zmiekczania pierniczkow - ktos zna?
pieczenie indyka
Miękki piernik a'la kętrzyński
Gwiazdki cynamonowe
kluski do klusek z makiem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »