« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-22 19:54:41
Temat: Pstrąg w opiekaczu Witajcie smakosze !
Chciałbym zrobić pstrąga (mrożona tusza) w opiekaczu - grillu. Czy ktoś zna
dobry sposób na przyrządzenie i wykonanie takiej rybki ? Interesuje mnie
wszystko, tzn. czy robić go w folii czy też nie, w jakiej temperaturze i jak
długo. Prosiłbym też o sugestie co do przypraw.
Dziękuję i niecierpliwie czekam mmmm... :-)
Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-28 18:07:39
Temat: Re: Pstrąg w opiekaczu
bartek <b...@p...com> napisał(a) w artykule
<86l1po$55k$1@sunsite.icm.edu.pl>...
> Witajcie smakosze !
> Chciałbym zrobić pstrąga (mrożona tusza) w opiekaczu - grillu. Czy ktoś
zna
> dobry sposób na przyrządzenie i wykonanie takiej rybki ? Interesuje mnie
> wszystko, tzn. czy robić go w folii czy też nie, w jakiej temperaturze i
jak
> długo. Prosiłbym też o sugestie co do przypraw.
> Dziękuję i niecierpliwie czekam mmmm... :-)
> Bartek
>
Czesto latem przyzadzam pstraga na grilu.Tylko,nie mrozony a swiezy.
Robie to w ten sposob:
Pstraga patrosze kroje na dzwonki.Sole pieprze ewentualnie inne przyprawy
jak papryka do gustu konsumentow.Swieza sloninke krajam na plajstry.
i wkladam do srodka dzwonka oraz przykrywam z dwoch stron.Calosc zawijam w
folie alum osobno kazdy dzwonek i klade na rozgrzany gril od czasu do czasu
przewracajac.Podaje sie zawiniatko w foli kazdy sam sopbie rozwija gorace
danie .
Do tej poru moi goscie byli zachwycenie smakiem i zapachem.
--
Pozdrawiam Stanislaw
+58 501-101-465
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-01 12:27:15
Temat: Odp: Pstrąg w opiekaczu
> Robie to w ten sposob:
> Pstraga patrosze kroje na dzwonki.Sole pieprze ewentualnie inne przyprawy
> jak papryka do gustu konsumentow.Swieza sloninke krajam na plajstry.
> i wkladam do srodka dzwonka oraz przykrywam z dwoch stron.Calosc zawijam w
> folie alum osobno kazdy dzwonek i klade na rozgrzany gril od czasu do
czasu
> przewracajac.Podaje sie zawiniatko w foli kazdy sam sopbie rozwija gorace
> danie .
> Do tej poru moi goscie byli zachwycenie smakiem i zapachem.
>
> --
> Pozdrawiam Stanislaw
> +58 501-101-465
Pstrag robiony w ten sposob bedzie duszony, a wedlug moich doswiadczen duzo
lepszy jest wlasnie opiekany, w opiekaczu czy na grilu. Pstraga
wypatroszonego, przede wszystkim w calosci lacznie z glowa (daje to niezly
efekt) pluczemy , troche soli i tymianku zostawic na chwile do srodka wlozyc
nac pietruszki (duzo) maselko i do opiekacza, nie ogrzewac zbyt dlugo bo
pstrag ma delikatne mieso i szybko robi sie miekki, podac na talerz w
calosci, przybrac, dac cwiartke cytryny do wycisniecia na rybke, pyszne,
smacznego.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |