| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-26 13:32:57
Temat: R.Makłowicz 26.01.2003Jako iz moze kogos zainteresuje przepis ktory dzis w/w podal w swoim
programie to go tu wklepuje (przyznaje ze uwielbiam wszelie wariacje z miesa
mielonego)
Klops po amerykansku
800gr miesa mielonego (wolowe lub cielecina)
100gr wedzonego boczku (zmielonego)
1-2 jajka
pietruszka zielona, swieza
2 cebule
2 lyzki bulki tartej
1 lyzka oregano
1/2 szklanki pasty pomidorowej (chociaz on nie wlal jej tyle)
To wszystko wymieszac ze soba, uformowac duzego klopsa, obtoczyc go w bulce
tartej, wlozyc go do brytfanny wysmarowanej maslem, wlac 1/2 litra rosolu i
tak to dusic Niestety nie podal czau tego duszenia.. ale mysle ze to nie
jest zaden problem :-)
Znam tez podobna wersje tylko ze klopsa trzeba rozwalkowac ulozyc na jego
dlugosci jajka ugotowane na twardo (z tej ilosci miesa to powinno byc okolo
5 jajek) i za pomoca foli aluminiowej zwinac w rolade. Wyglada efektownie i
jest przepyszne :-)
--
Mam(q)a
m...@w...pl g-g 365511
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-26 13:53:59
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003Dnia Sun, 26 Jan 2003 14:32:57 +0100, Waćpanna lub Waćpan mamqa, w
wiadomości <b10o4b$l05$1@news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Znam tez podobna wersje tylko ze klopsa trzeba rozwalkowac ulozyc na jego
> dlugosci jajka ugotowane na twardo (z tej ilosci miesa to powinno byc okolo
> 5 jajek) i za pomoca foli aluminiowej zwinac w rolade. Wyglada efektownie i
> jest przepyszne :-)
I to jest Pieczeń rzymska, którą dzisiaj robię na obiad :) Z braku naczynia
do duszenia, postaram się zrobić to na blasze i podlewać rosołkienm. Mam
nadzieję, że się uda :)
--
Pozdrawiam, Olka (Ti`Ana)
Ti`Ana wersja niewinna:
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
"In the fear and alarm you did not desert me - my brothers in arms."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 14:26:50
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003
"mamqa" <m...@w...pl> wrote in message news:b10o4b$l05$1@news.tpi.pl...
> To wszystko wymieszac ze soba, uformowac duzego klopsa, obtoczyc go w
bulce
> tartej, wlozyc go do brytfanny wysmarowanej maslem, wlac 1/2 litra rosolu
i
> tak to dusic
Nie obsmażał najpierw na patelni, co by zbrązowiał na wierzchu?
Anka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 14:37:01
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003mamqa wrote:
> Znam tez podobna wersje tylko ze klopsa trzeba rozwalkowac ulozyc na
> jego dlugosci jajka ugotowane na twardo (z tej ilosci miesa to
> powinno byc okolo 5 jajek) i za pomoca foli aluminiowej zwinac w
> rolade. Wyglada efektownie i jest przepyszne :-)
Moja mama piecze taki po prostu w foremce keksówce.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
k...@b...tk If you're caught out in the rain
www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
GG:1528179 Cat food cat food cat food again
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 14:37:45
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003nie pieczen rzymska, a 'Bezludna wyspa' zdominowana bezwzglednie przez R.
Maklowicza... jak bedzie powtorka, to koniecznie wrecz
nalezy to obejrzec i wysluchac!
ciekawy rodowod - ormiansko-wegiersko-polski - z tradycja religijna linii meskiej -
ormiansko-rzymsko-katolicka
naprawde, masa ciekawostek :-)
Jednym slowem: goraco polecam :-)
Barbara
program skojarzyl mi sie w pewnym momencie z Krysia, czyli Trys'iem :-))))
no, ale, poniewaz skleroza nie boli, nie pamietam dlaczego to skojarzenie wystapilo
:(
'zakrecona' Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.445 / Virus Database: 250 - Release Date: 2003.01.21
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 18:15:56
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003
Użytkownik "Miranka" <a...@m...pl> napisał w wiadomości
news:b10r6v$sas$2@news.gazeta.pl...
>
> Nie obsmażał najpierw na patelni, co by zbrązowiał na wierzchu?
Szczerze przyznaje ze nie pamietam... Ale to raczej nie zaszkodzi (wg.mnie)
:-)
--
Mam(q)a
m...@w...pl g-g 365511
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 19:12:10
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003>
>
>Użytkownik "Miranka" <a...@m...pl> napisał w wiadomości
>news:b10r6v$sas$2@news.gazeta.pl.. .
>>
>> Nie obsmażał najpierw na patelni, co by zbrązowiał na wierzchu?
>
>Szczerze przyznaje ze nie pamietam... Ale to raczej nie zaszkodzi (wg.mnie)
>:-)
Nie obsmazal. Uformowal klopsa , do brytfanki i do piekarnika.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 19:12:39
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003>
>
>Użytkownik "Miranka" <a...@m...pl> napisał w wiadomości
>news:b10r6v$sas$2@news.gazeta.pl.. .
>>
>> Nie obsmażał najpierw na patelni, co by zbrązowiał na wierzchu?
>
>Szczerze przyznaje ze nie pamietam... Ale to raczej nie zaszkodzi (wg.mnie)
>:-)
Nie obsmazal. Uformowal klopsa , do brytfanki i do piekarnika.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 08:24:59
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003Witam
Zinspirowana Maklowiczem zrobilam w niedziele na obiad Klopsa i wyszedl
przepyszny, pomidory i oregano daja super smak. W kolejce czeka grochowka...
A tydzien temu zrobilam knedel w serwecie (tez podawany przez Maklowicza) i
rowniez byl przepyszny - polecam z sosikiem miesnym :)
Pozdrawiam
--
Magda - Slonko (Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 12:03:02
Temat: Re: R.Makłowicz 26.01.2003
mamqa wrote:
>
> Jako iz moze kogos zainteresuje przepis ktory dzis w/w podal w swoim
> programie to go tu wklepuje (przyznaje ze uwielbiam wszelie wariacje z miesa
> mielonego)
>
aaaa nie zwrocil waszej uwagi fragment z kasza manna?
wsadzili go tam ni przypial ni przylatal. raz, ze danie, powiedzmy, nie
w klasie maklowicza, a dwa, ze caly program byl na statku, a ten
kawalek... w zakopanem :) w fajnej knajpie - piano bar (ale zarcia tam
nie ma, uprzedzam od razu ;)))
chyba braklo im paru minut do zapelnienia programu samym statkiem...
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |