Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfee
d.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "mamqa" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: R.Makłowicz 26.01.2003
Date: Sun, 26 Jan 2003 14:32:57 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <b10o4b$l05$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: raciborz.rcb.vectranet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043588043 21509 195.205.241.18 (26 Jan 2003 13:34:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 26 Jan 2003 13:34:03 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:144147
Ukryj nagłówki
Jako iz moze kogos zainteresuje przepis ktory dzis w/w podal w swoim
programie to go tu wklepuje (przyznaje ze uwielbiam wszelie wariacje z miesa
mielonego)
Klops po amerykansku
800gr miesa mielonego (wolowe lub cielecina)
100gr wedzonego boczku (zmielonego)
1-2 jajka
pietruszka zielona, swieza
2 cebule
2 lyzki bulki tartej
1 lyzka oregano
1/2 szklanki pasty pomidorowej (chociaz on nie wlal jej tyle)
To wszystko wymieszac ze soba, uformowac duzego klopsa, obtoczyc go w bulce
tartej, wlozyc go do brytfanny wysmarowanej maslem, wlac 1/2 litra rosolu i
tak to dusic Niestety nie podal czau tego duszenia.. ale mysle ze to nie
jest zaden problem :-)
Znam tez podobna wersje tylko ze klopsa trzeba rozwalkowac ulozyc na jego
dlugosci jajka ugotowane na twardo (z tej ilosci miesa to powinno byc okolo
5 jajek) i za pomoca foli aluminiowej zwinac w rolade. Wyglada efektownie i
jest przepyszne :-)
--
Mam(q)a
m...@w...pl g-g 365511
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
|