Data: 2003-01-26 13:32:57
Temat: R.Makłowicz 26.01.2003
Od: "mamqa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jako iz moze kogos zainteresuje przepis ktory dzis w/w podal w swoim
programie to go tu wklepuje (przyznaje ze uwielbiam wszelie wariacje z miesa
mielonego)
Klops po amerykansku
800gr miesa mielonego (wolowe lub cielecina)
100gr wedzonego boczku (zmielonego)
1-2 jajka
pietruszka zielona, swieza
2 cebule
2 lyzki bulki tartej
1 lyzka oregano
1/2 szklanki pasty pomidorowej (chociaz on nie wlal jej tyle)
To wszystko wymieszac ze soba, uformowac duzego klopsa, obtoczyc go w bulce
tartej, wlozyc go do brytfanny wysmarowanej maslem, wlac 1/2 litra rosolu i
tak to dusic Niestety nie podal czau tego duszenia.. ale mysle ze to nie
jest zaden problem :-)
Znam tez podobna wersje tylko ze klopsa trzeba rozwalkowac ulozyc na jego
dlugosci jajka ugotowane na twardo (z tej ilosci miesa to powinno byc okolo
5 jajek) i za pomoca foli aluminiowej zwinac w rolade. Wyglada efektownie i
jest przepyszne :-)
--
Mam(q)a
m...@w...pl g-g 365511
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
|