« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-13 14:42:44
Temat: Czy też macie problemy z termoobiegiem?Od jakiegoś czasu walczę z kuchenką i niby jest dobrze ale to tyczy się
raczej pieczenia mięs, z ciastami ciągle mam problem. Może możecie coś
poradzić? Jak pieczecie z termoobiegiem?Skracacie czas?, zmniejszacie temp.?
Pozdrawiam,
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-13 14:49:13
Temat: Re: Czy też macie problemy z termoobiegiem?
"Agnieszka Sobczyk" <a...@e...com.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b9r095$so9$1@news.onet.pl...
> Od jakiegoś czasu walczę z kuchenką i niby jest dobrze ale to tyczy się
> raczej pieczenia mięs, z ciastami ciągle mam problem. Może możecie coś
> poradzić? Jak pieczecie z termoobiegiem?Skracacie czas?, zmniejszacie
temp.?
> Pozdrawiam,
> Aga
W przepisach jest podany ten sam czas, ale o ok. 20° C nizsza temp. dla
termoobiegu. Jezeli nie jest w przuepisie podane inaczej, to ciasto pieke na
srodkowej "polce".Wlasciwie w termoobiegu mozesz piec dwie blaszki
rownoczesnie
pozdrawiam Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-13 16:58:58
Temat: RE: Czy też macie problemy z termoobiegiem?> Od jakiegoś czasu walczę z kuchenką i niby jest dobrze ale to
> tyczy się
> raczej pieczenia mięs, z ciastami ciągle mam problem. Może możecie coś
> poradzić? Jak pieczecie z termoobiegiem?Skracacie czas?,
> zmniejszacie temp.?
> Pozdrawiam,
> Aga
Witam!
Mięso na termo obiegu piekę na 200 st. albo i więcej ale ciasta zazwyczaj
między 175-180 st chyba że w przepisie podana jest dużo wyższa ale wtedy tez
daję mniej stopni. Na termo obiegu ciasta pieką się szybciej i nie
potrzebują tak wysokich temperatur. Co do pieczenia na dwóch blachach to
owszem tylko ta dolna zawsze dłużej posiedzieć musi a górną wcześniej
wyjmuję.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-14 06:47:45
Temat: Re: Czy też macie problemy z termoobiegiem?Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:000201c31970$e9a45b40$4d1119d5@olrt...
> Co do pieczenia na dwóch blachach to owszem
> tylko ta dolna zawsze dłużej posiedzieć musi a górną wcześniej
wyjmuję
Można włączyć jeszcze dolną grzałkę! (w moim piekarniku przynajmniej),
to pewnie wyjdzie równo.
:-) M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |