« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-01 00:03:53
Temat: Przyprawiona wolowina na surowoI oczywiscie miesko, bylo tak dobre, ze znikalo w mgnieniu oka. Czy to
trudne? Usmiecham sie i prosze o pomoc :o)))))))))
Bozenka z Wilna :o)
P.S. Natychmiast miesko zostalo nazwane "Wscieklymi krowami" :o)), ale to
wcale nie przeszkadzalo w jedzeniu :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-01 04:58:42
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9p8bvn$65h$1@sunsite.icm.edu.pl...
: I oczywiscie miesko, bylo tak dobre, ze znikalo w mgnieniu oka. Czy to
: trudne? Usmiecham sie i prosze o pomoc :o)))))))))
:
: Bozenka z Wilna :o)
:
: P.S. Natychmiast miesko zostalo nazwane "Wscieklymi krowami" :o)), ale to
: wcale nie przeszkadzalo w jedzeniu :o)
Bozenko. Pewnie jadlas tatara? Jesli tak, to niedawno byl tu watek o tatarze.
Jak bedziesz miala problemy z odszukaniem to napisz.
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:01:52
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowoTak, ale to nie byl tatar. Mieso nie bylo mielone, to byly plasterki
ukrojone z calego kawalka, dlatego zadalam pytanie, bo pewnie jakos inaczej
przyprawia sie kawalek, a inaczej tatara.
--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
"{Wilma}" <w...@o...pl> wrote in message
news:9p8t7e$5jr$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
> news:9p8bvn$65h$1@sunsite.icm.edu.pl...
> : I oczywiscie miesko, bylo tak dobre, ze znikalo w mgnieniu oka. Czy to
> : trudne? Usmiecham sie i prosze o pomoc :o)))))))))
> :
> : Bozenka z Wilna :o)
> :
> : P.S. Natychmiast miesko zostalo nazwane "Wscieklymi krowami" :o)), ale
to
> : wcale nie przeszkadzalo w jedzeniu :o)
>
> Bozenko. Pewnie jadlas tatara? Jesli tak, to niedawno byl tu watek o
tatarze.
> Jak bedziesz miala problemy z odszukaniem to napisz.
> pozdr. Wilma
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:08:15
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9p90qb$4tu$1@sunsite.icm.edu.pl...
: Tak, ale to nie byl tatar. Mieso nie bylo mielone, to byly plasterki
: ukrojone z calego kawalka, dlatego zadalam pytanie, bo pewnie jakos inaczej
: przyprawia sie kawalek, a inaczej tatara.
- No to rzeczywiscie nowinka. Napewno bylo jakos odpowiednio "peklowane". Az Ci
zazdroszcze ... no bo wiesz ... ja ze slodyczy to tylko miecho lubie ;o))
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:41:54
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowoTo tak jak ja :o)))
--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
"{Wilma}" <w...@o...pl> wrote in message
news:9p919r$c08$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
> news:9p90qb$4tu$1@sunsite.icm.edu.pl...
> : Tak, ale to nie byl tatar. Mieso nie bylo mielone, to byly plasterki
> : ukrojone z calego kawalka, dlatego zadalam pytanie, bo pewnie jakos
inaczej
> : przyprawia sie kawalek, a inaczej tatara.
>
> - No to rzeczywiscie nowinka. Napewno bylo jakos odpowiednio "peklowane".
Az Ci
> zazdroszcze ... no bo wiesz ... ja ze slodyczy to tylko miecho lubie ;o))
>
> pozdr. Wilma
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:50:57
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo{Wilma} <w...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisa" w wiadomości
> news:9p90qb$4tu$1@sunsite.icm.edu.pl...
> : Tak, ale to nie byl tatar. Mieso nie bylo mielone, to byly plasterki
> : ukrojone z calego kawalka, dlatego zadalam pytanie, bo pewnie jakos inaczej
> : przyprawia sie kawalek, a inaczej tatara.
>
> - No to rzeczywiscie nowinka. Napewno bylo jakos odpowiednio "peklowane".
> Az Ci zazdroszcze ... no bo wiesz ... ja ze slodyczy to tylko miecho lubie
> ;o))
Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:53:31
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1f0lc23.z3i4n61w8nulcN%wlos@tele.com.pl...
: Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
: restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
: zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
: Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
:
: Wladyslaw
No, no, no ... popatrzcie, popatrzcie jakie to frykasy nasza Bozenka jada! ;o))
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 08:23:16
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
> : Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
> : restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
> : zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
> : Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
fakt, dobre carpaccio z białym pieprzem, octem balsamico i oliwą jest co
prawda niezłe, ale dobry tatar... Jadłem kieeedyś przed laaaty świetnego
tatara niedaleko Hornej Lomny w minionej Czechosłowacji (obecnie Czeska
Republika). Był wspaniały, do tego grzanki z czosnkiem i Radegast
dvenactka.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 08:24:30
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1f0lc23.z3i4n61w8nulcN%wlos@tele.com.pl...
> Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
> restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
> zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
> Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
>
> Wladyslaw
Cześć!
Zgadza się. Dają to w Katowicach ba Kościuszki
w pizzerii. Niezłe. Ale tatar faktycznie lepszy.
Pozdrowienia. Kzrysztof.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 08:55:06
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowoMOze to byla restauracyjka SOWA
Dawno temu tez w niej jadlem pysznego tatara grzanki w ktore sie wcieralo
czosnek i smazony ser
pyszne
Przemek
Waldemar Krzok napisał(a) w wiadomości:
<3...@z...fu-berlin.de>...
>
>> : Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
>> : restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
>> : zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
>> : Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
>
>fakt, dobre carpaccio z białym pieprzem, octem balsamico i oliwą jest co
>prawda niezłe, ale dobry tatar... Jadłem kieeedyś przed laaaty świetnego
>tatara niedaleko Hornej Lomny w minionej Czechosłowacji (obecnie Czeska
>Republika). Był wspaniały, do tego grzanki z czosnkiem i Radegast
>dvenactka.
>
>Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |