Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ALKOHOL

Grupy

Szukaj w grupach

 

ALKOHOL

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-08 15:29:34

Temat: ALKOHOL
Od: "Mireczek" <m...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam kilkanascie litrow starych "zgalaretowialych" sokow. Slyszalem, ze mozna
z tego zrobic niezle wino. Ma ktos moze przepis , albo pomysl co innego z
tego mozna zrobic

Mirek
**********************


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-10 01:08:15

Temat: Re: ALKOHOL
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

Mireczek <m...@p...wp.pl> w artykule news:8pa0ud$6u2$1@news.tpi.pl pisze...
> Mam kilkanascie litrow starych "zgalaretowialych" sokow. Slyszalem, ze mozna
> z tego zrobic niezle wino. Ma ktos moze przepis , albo pomysl co innego z
> tego mozna zrobic

Nie wiem nic na temat win, ale ciekawi mnie to właśnie galaretowanie soków.
Jak należy je robić aby zachowały przez zimę płynną konsystencję?
W mojej rodzinie robiono takie soki (głównie z agrestu, pożeczek) i zawsze,
po pewnym krótkim czasie, galaretowiały... Ciężko było je wyleważ z butelki.
Co robimy źle???

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-11 01:58:45

Temat: Re: ALKOHOL
Od: "f." <f...@p...net> szukaj wiadomości tego autora



Mireczek <m...@p...wp.pl> wrote in message
news:8pa0ud$6u2$1@news.tpi.pl...
> Mam kilkanascie litrow starych "zgalaretowialych" sokow. Slyszalem, ze
mozna
> z tego zrobic niezle wino. Ma ktos moze przepis , albo pomysl co innego z
> tego mozna zrobic
>
> Mirek
> **********************
>
BIMBER !!
F.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-11 09:15:11

Temat: Re: ALKOHOL
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Pszemol wrote:
>

> W mojej rodzinie robiono takie soki (głównie z agrestu, pożeczek) i zawsze,
> po pewnym krótkim czasie, galaretowiały... Ciężko było je wyleważ z butelki.
> Co robimy źle???

może nadmiar cukru?
a w zasadzie co Ci to przeszkadza - wstawiasz do ciepłej wody i powinny
się rozpłynąć (chyba:)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-11 09:21:38

Temat: Re: ALKOHOL
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Mireczek wrote:
>
> Mam kilkanascie litrow starych "zgalaretowialych" sokow. Slyszalem, ze mozna
> z tego zrobic niezle wino. Ma ktos moze przepis , albo pomysl co innego z
> tego mozna zrobic
>

Kiedyś robiłem, ale była to czysta improwizacja (np. w pierwszej fazie
fermentacji pracujące wino "opluło" mi sufit w kuchni).
Na oko - baniak starych soków i kompotów trochę rozcieńczony wodą (żebay
za słodie nie było).
Do tego z pół kostki drożdzy (100g).
Stoi koło 1,5 - 2 m-ce.
Klasa smakowa - Arizona (jeśli ktoś zorientowany w fuzelkach:))

sadyl
PS - a jak kto chce zrobić najszybszy bimber świata, to się robi z
marchewki - gotowe po 7 dniach :))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: nie tylko pieprz i sol - skleroza
Re: nie tylko pieprz i sol - poprawka
Re: nie tylko pieprz i sol
Re: kalorie
Likier

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »