Data: 2006-08-22 18:24:12
Temat: Re: Ajwar-wyszedł dziwny
Od: "regi21" <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć
Bardzo lubię bakłażany, choć tego przepisu nie znam. Żeby pozbyć
się gorzkiego smaku obficie nacieram solą każdy plaster, grubości
ok 2 cm. Składam do kupki i zostawiam na pol godziny. Wylewam slony
sok. Nie obieram. Potem wycieram recznikiem kuchennym nadmiar wilgoci
slonej przeciez i smażę. Czasem podaję gościom jako przystawkę, z
sosem czosnkowym. Wszyscy to lubią.
Uważam, że baklazan nie ma intensywnego zapachu. Trafił Ci się
zgnily egzemplarz.
Ale probuj znowu, warto
Regina
> Cześć
> robiłam ajwar według przepisu grupowego ale mam pewne wątpliwośći.
> -Czy ten smród bakłażanów po przypieczeniu to normalne? Zanim obrałam że
> skóry to ledwo przeżyłam.
> -No i smak jakis taki właśnie mdławo-smrodliwy.
> A może ja jestem "uczulona" na zapach bakłażana.
> Na zimno znacznie lepiej smakuje, byc moze dlatego że go nie czuć.
> Katarzyna -Rzeszów
|