« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-21 18:32:35
Temat: Bao - jak to będzie po polsku?Witam,
Chodzi o takie cosie gotowane na parze, jak na tym zdjęciu:
www.saturdaymarket.com/chinabreakfast/bao.htm
Ponoć jest to typowe chińskie śniadanie. Pyzy? Pampuchy? Jakoś mi to nie pasuje.
Może kto ma na końcu języka jakieś trafniejsze określenie?
Dzięki z góry.
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-22 07:14:02
Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?W moim regionie (pogranicze podlasia i lubelszczyzny)na takie parowane
cosie mówiło sie "parowańce" ale one to z ciasta drzożdżowego były, a te
na zdjęciach na drożdżowe nie wyglądają.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-22 20:07:07
Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?
Użytkownik "Lama" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:308b.000010ce.4331a742@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> Chodzi o takie cosie gotowane na parze, jak na tym zdjęciu:
>
> www.saturdaymarket.com/chinabreakfast/bao.htm
>
> Ponoć jest to typowe chińskie śniadanie. Pyzy? Pampuchy? Jakoś mi to nie
pasuje.
> Może kto ma na końcu języka jakieś trafniejsze określenie?
>
W knajpach sprzedają to pod nazwą pierożków na parze - faszerowane
różnościami - bakłażanem, miesem itd.
pzdr.
Staff
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-25 13:23:31
Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?Dzięki wszystkim za pomoc. :-)
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |