Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bao - jak to będzie po polsku?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bao - jak to będzie po polsku?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-21 18:32:35

Temat: Bao - jak to będzie po polsku?
Od: "Lama" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Chodzi o takie cosie gotowane na parze, jak na tym zdjęciu:

www.saturdaymarket.com/chinabreakfast/bao.htm

Ponoć jest to typowe chińskie śniadanie. Pyzy? Pampuchy? Jakoś mi to nie pasuje.
Może kto ma na końcu języka jakieś trafniejsze określenie?

Dzięki z góry.

Lama

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-22 07:14:02

Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?
Od: bib <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W moim regionie (pogranicze podlasia i lubelszczyzny)na takie parowane
cosie mówiło sie "parowańce" ale one to z ciasta drzożdżowego były, a te
na zdjęciach na drożdżowe nie wyglądają.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-22 20:07:07

Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?
Od: "Staff" <o...@t...ds.pwr.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lama" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:308b.000010ce.4331a742@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> Chodzi o takie cosie gotowane na parze, jak na tym zdjęciu:
>
> www.saturdaymarket.com/chinabreakfast/bao.htm
>
> Ponoć jest to typowe chińskie śniadanie. Pyzy? Pampuchy? Jakoś mi to nie
pasuje.
> Może kto ma na końcu języka jakieś trafniejsze określenie?
>

W knajpach sprzedają to pod nazwą pierożków na parze - faszerowane
różnościami - bakłażanem, miesem itd.

pzdr.
Staff


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-25 13:23:31

Temat: Re: Bao - jak to będzie po polsku?
Od: "Lama" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki wszystkim za pomoc. :-)
Lama

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ziola prowansalskie
Sokowirówka - co wybrać ?
suchy bakłażan?
placki ziemniaczane
Winogrona

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »