Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 174


« poprzedni wątek następny wątek »

41. Data: 2015-02-10 21:02:02

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):

> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
> (...)
> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
> (...)

I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa. Nic
dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


42. Data: 2015-02-10 21:07:16

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:57:50 -0600, Pszemol napisał(a):

> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:so87b20rvnzs.ip7u4lchnlb2$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:47:26 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
>>> news:op.xtur7jd0mtaby1@tncap.home...
>>>> No już nie chciałem szaleć - kto uwierzyłby w "zjadliwy" chleb dwu-
>>>> trzytygodniowy.
>>>> :)
>>>> Ale rzeczywiście białe chleby są troszkę krócej smaczne (każdy spodziewa
>>>> się chrupkości).
>>>> Razowe (w tym żytnie) na zakwasie to długodystansowce :)
>>>
>>> Jak chleba nie rozkroisz i jest otoczony skórą to pewnie i schnie wolniej
>>> i się żadna pleśń go nie chwyci jak będzie w przewiewnym miejscu a nie
>>> jakimś worku foliowym dwa tygodnie - wtedy pleśń murowana.
>>
>> No i tu oto Panie Początkujący - jeśli chodzi o PRAWDZIWY chleb na
>> zakwasie
>> to przez bardzo długi czas nie ma mowy o pleśni, gdyż pleśń nie lubi TAK
>> kwaśnego środowiska. Idź liczyć te karbki - ale po poziomie Twej wiedzy o
>> chlebie nie sądzę, aby ich tam było więcej niż 10, więc moze daruj sobie.
>
> Jakie pH ma Twój chleb?

Pewnie takie samo jakie miał chleb mojej Babci - ale Babcia nie mierzyła,
bo by ją chyba o czary posądzono :->

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


43. Data: 2015-02-10 21:12:06

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:9div2nktym35$.921dcphl3fu$.dlg@40tude.net...
>>>> Jak chleba nie rozkroisz i jest otoczony skórą to pewnie i schnie
>>>> wolniej
>>>> i się żadna pleśń go nie chwyci jak będzie w przewiewnym miejscu a nie
>>>> jakimś worku foliowym dwa tygodnie - wtedy pleśń murowana.
>>>
>>> No i tu oto Panie Początkujący - jeśli chodzi o PRAWDZIWY chleb na
>>> zakwasie
>>> to przez bardzo długi czas nie ma mowy o pleśni, gdyż pleśń nie lubi TAK
>>> kwaśnego środowiska. Idź liczyć te karbki - ale po poziomie Twej wiedzy
>>> o
>>> chlebie nie sądzę, aby ich tam było więcej niż 10, więc moze daruj
>>> sobie.
>>
>> Jakie pH ma Twój chleb?
>
> Pewnie takie samo jakie miał chleb mojej Babci - ale Babcia nie mierzyła,
> bo by ją chyba o czary posądzono :->

Czyli zgaduję, że pH nie mierzyłaś?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


44. Data: 2015-02-10 21:13:14

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1enmpfsu3fb96.1cz013kf17f7r.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
>> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
>> (...)
>> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
>> (...)
>
> I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa.
> Nic dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)

Wydaje Ci się że doszukałas się sprzeczności ale niestety nie udało Ci się.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


45. Data: 2015-02-10 21:15:22

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:12:06 -0600, Pszemol napisał(a):

> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:9div2nktym35$.921dcphl3fu$.dlg@40tude.net...
>>>>> Jak chleba nie rozkroisz i jest otoczony skórą to pewnie i schnie
>>>>> wolniej
>>>>> i się żadna pleśń go nie chwyci jak będzie w przewiewnym miejscu a nie
>>>>> jakimś worku foliowym dwa tygodnie - wtedy pleśń murowana.
>>>>
>>>> No i tu oto Panie Początkujący - jeśli chodzi o PRAWDZIWY chleb na
>>>> zakwasie
>>>> to przez bardzo długi czas nie ma mowy o pleśni, gdyż pleśń nie lubi TAK
>>>> kwaśnego środowiska. Idź liczyć te karbki - ale po poziomie Twej wiedzy
>>>> o
>>>> chlebie nie sądzę, aby ich tam było więcej niż 10, więc moze daruj
>>>> sobie.
>>>
>>> Jakie pH ma Twój chleb?
>>
>> Pewnie takie samo jakie miał chleb mojej Babci - ale Babcia nie mierzyła,
>> bo by ją chyba o czary posądzono :->
>
> Czyli zgaduję, że pH nie mierzyłaś?

Jak to mówi pewien "góró" na psp - "apohuj"? //choć ja nie wiem, co to
znaczy "apohuj", ale ani chybi wielkie zdziwienie mądrali :->

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


46. Data: 2015-02-10 21:16:03

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:13:14 -0600, Pszemol napisał(a):

> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1enmpfsu3fb96.1cz013kf17f7r.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
>>> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
>>> (...)
>>> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
>>> (...)
>>
>> I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa.
>> Nic dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)
>
> Wydaje Ci się że doszukałas się sprzeczności ale niestety nie udało Ci się.

Spoko. Sprzeczność sama się pcha przed oczy, szukać nie trza.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


47. Data: 2015-02-10 21:17:51

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1ma3zq2uxhzaf$.1i4y2g38lbwpe.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:13:14 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1enmpfsu3fb96.1cz013kf17f7r.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
>>>> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
>>>> (...)
>>>> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
>>>> (...)
>>>
>>> I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa.
>>> Nic dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)
>>
>> Wydaje Ci się że doszukałas się sprzeczności ale niestety nie udało Ci
>> się.
>
> Spoko. Sprzeczność sama się pcha przed oczy, szukać nie trza.

Co co nazywasz sprzecznością jest tylko efektem niezrozumienia
tego co przeczytałaś. Jak nie wierzysz to chętnie Ci to pokażę, ale
mam nadzieję, że sama to sobie przemyślisz bo trochę mi się nie chce.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


48. Data: 2015-02-10 21:20:14

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:asn3hpzr78bq$.1r1nlbzxukelp.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:37:13 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> Wijesz się strasznie aby nie udzielić ŻADNEJ konkretnej odpowiedzi.
>> Dlaczego? Czy z Twoimi chlebami jest tak jak z filmem Ida?
>
> Wiję się? Po prostu jestem leniwa. Liczyć misię nie chce i to jeszcze w
> TAK
> zbożnym (he he) celu jak Twoje widzimisia różne.

Dobrze wiesz, że nie chodzi o liczenie a tylko oszacowanie czy masz
za sobą kilka czy kilkaset bochenków bo to co napisałaś w swoich
radach dla mnie z pozoru nie trzyma się po prostu przysłowiowej kupy.

Chcę więc wiedzieć czy rzeczywiście piszesz z doświadczenia i jest
w tym głębszy sens którego warto się doszukiwać czy może jest
tam tylko plecenie trzy po trzy teoretyka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


49. Data: 2015-02-10 21:28:54

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:17:51 -0600, Pszemol napisał(a):

> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1ma3zq2uxhzaf$.1i4y2g38lbwpe.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:13:14 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:1enmpfsu3fb96.1cz013kf17f7r.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
>>>>> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
>>>>> (...)
>>>>> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
>>>>> (...)
>>>>
>>>> I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa.
>>>> Nic dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)
>>>
>>> Wydaje Ci się że doszukałas się sprzeczności ale niestety nie udało Ci
>>> się.
>>
>> Spoko. Sprzeczność sama się pcha przed oczy, szukać nie trza.
>
> Co co nazywasz sprzecznością jest tylko efektem niezrozumienia
> tego co przeczytałaś. Jak nie wierzysz to chętnie Ci to pokażę, ale
> mam nadzieję, że sama to sobie przemyślisz bo trochę mi się nie chce.

A mnie każesz liczyć jakieś durnoty. Też mi się nie chce. I nie zarzucam
Ci, że się wijesz 3333-]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


50. Data: 2015-02-10 21:30:02

Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1kymr89433qrv$.44wj0cuilb2d.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:17:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1ma3zq2uxhzaf$.1i4y2g38lbwpe.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:13:14 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:1enmpfsu3fb96.1cz013kf17f7r.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Tue, 10 Feb 2015 13:40:35 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> XL jest znana na wszystkich grupach z tego, że ma na kazdy temat
>>>>>> opinię eksperta, z tym że ten ekspert jest tylko teoretyczny (...)
>>>>>> (...)
>>>>>> Jestem na grupach na których ona się udziela od bardzo niedawna,
>>>>>> (...)
>>>>>
>>>>> I właśnie dlatego Twoje opinie o mnie są takie durne jak powyższa.
>>>>> Nic dodać, nic ująć. Po prostu pięknie to sformułowałeś 3-)
>>>>
>>>> Wydaje Ci się że doszukałas się sprzeczności ale niestety nie udało Ci
>>>> się.
>>>
>>> Spoko. Sprzeczność sama się pcha przed oczy, szukać nie trza.
>>
>> Co co nazywasz sprzecznością jest tylko efektem niezrozumienia
>> tego co przeczytałaś. Jak nie wierzysz to chętnie Ci to pokażę, ale
>> mam nadzieję, że sama to sobie przemyślisz bo trochę mi się nie chce.
>
> A mnie każesz liczyć jakieś durnoty. Też mi się nie chce. I nie zarzucam
> Ci, że się wijesz 3333-]

Do ciekawych wniosków dochodzisz... trochę nieoczekiwanych, ale ok.
Zapewniam Cię, że nie zrozumiałaś co przeczytałaś, ale jak nie chcesz
zrozumieć to Twoja sprawa.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6 ... 18


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak się ma tycie i szczuplenie do E= mc kwadrat?
ciekawostka kulinarna
gęsi pipek
gold dust and bars for sale
Re: Sterylna kuchnia Ikselki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »