« poprzedni wątek | następny wątek » |
81. Data: 2006-06-21 01:52:49
Temat: Re: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiOn Tue, 20 Jun 2006 08:43:25 -0500, "Iwon\(k\)a"
<i...@p...onet.pl> wrote:
>"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
>news:4fqavqF1k2cu6U5@uni-berlin.de...
>
>> nie takim, tylko surowym mięsem wieprzowym. Np. w USA nie ma obowązkowych
>> badań na włośnicę i tam spożywanie surowej wieprzowiny jest wysoce
>> niewskazane.
>
>w Stanach to jak uslysza o koglu moglu to sie oblewaja zimnym potem ;))
>a co dopiero o tatarze ;)))
Bo tu, panie, dzikie ludzie zyja, surowym miesem sie zywia...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
82. Data: 2006-06-21 01:52:51
Temat: Re: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiOn Tue, 20 Jun 2006 18:16:22 +0200, "waldek" <x...@o...pl> wrote:
>A ja tak. I to nie tylko kaszankę, ale nawet mięso.
>Najpierw siekam surową wołowinę, potem, bez mycia deski, kiszony ogórek,
>cebulę i mieszam to ze sobą! A na koniec, o zgrozo, dodaję jajko! Potem to
>jem. A jak wyjdzie za dużo to resztki stoją w lodówce nawet do następnego
>dnia.
>Teoretycznie więc, już nie żyję.
Mieczak.
Wrazenie to na patrzacych robi odkrojenie waskiego paska surowej
wolowiny (trzeba zmyslnie ciac zeby jakiejs zyly czy blony nie uciac
bo zle sie gryzie), wsadzenie go do otworu gebowego i przezucie z
wyraznymi oznakami zadowolenia...
W zyciu spotkalem tylko jedna babe ktora tez tak potrafila. ąle to
byla kolczasta baba...
A z jajkiem - ciachniecie skorupki na 1/3 wysokosci i wychleptanie
zawartosci.
Ale ja sie w lesie czesciowo chowalem, dzdzownic nie jadam bo
strasznie piasek w zebach chrzesci.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
83. Data: 2006-06-21 01:52:52
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiOn Tue, 20 Jun 2006 16:53:27 +0200, Tatiana <y...@g...pl> wrote:
>Dnia Tue, 20 Jun 2006 16:52:22 +0200, Waćpanna lub waćpan traczykowa, w
>wiadomości <news:e7927a$du0$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>
>> Kogut, który przestał piać idzie do garnka z przeznaczeniem na pasztet.
>
>na pasztet zbyt suchy i żylasty
>na karmę dla psów to i owszem
Do pasztetu poza skladnikami miekkimi trzeba czegos mocno zylastego
zeby strukture podtrzymac - moze byc to krowa - rekordzistka po
siedemnastu cieletach, moze byc zasluzony kogut - emeryt...
Z samego koguta - emeryta oczywiscie pasztetu nie zrobi.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
84. Data: 2006-06-21 03:24:03
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
"Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> wrote in message
news:449896b9.11779057@news.tpi.pl...
> On Tue, 20 Jun 2006 15:32:01 +0200, "Panslavista" <p...@w...pl>
> wrote:
>
>
>>He..he, już mi się odechciało... Ale jeszcze nie zapomniałem jak się to
>>robi... ;-P))))))))))
>
> Ale zacyrtowac nie umiesz...
>
> "no co, no co, no co ja ci zrobilem oprocz tego malego dziciatka"...
>
> --
> Darek
Umiem, tylko nie było potrzeby... ;-P))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
85. Data: 2006-06-21 05:37:19
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami>> nie takim, tylko surowym mięsem wieprzowym. Np. w USA nie ma
>> obowązkowych badań na włośnicę i tam spożywanie surowej wieprzowiny jest
>> wysoce niewskazane.
>
> Generalnie spozywanie surowej wieprzowiny jest wysoce niewskazane bo
> surowa wieprzowina nie posiada zadnych istotnych wlasnosci
> organoleptycznych - krotko mowiac wcale smaczna nie jest moim
> zdaniem...
> I to jest najwazniejszy argument!
Zamień "generalnie" na "osobiście sądzę, że"
Surowa wieprzowina wcale nie jest zła.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
86. Data: 2006-06-21 05:51:18
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiWaldemar napisał(a):
>>> nie takim, tylko surowym mięsem wieprzowym. Np. w USA nie ma
>>> obowązkowych badań na włośnicę i tam spożywanie surowej wieprzowiny
>>> jest wysoce niewskazane.
>>
>> Generalnie spozywanie surowej wieprzowiny jest wysoce niewskazane bo
>> surowa wieprzowina nie posiada zadnych istotnych wlasnosci
>> organoleptycznych - krotko mowiac wcale smaczna nie jest moim
>> zdaniem...
>> I to jest najwazniejszy argument!
>
> Zamień "generalnie" na "osobiście sądzę, że"
>
> Surowa wieprzowina wcale nie jest zła.
>
> Waldek
>
moj kot tez twierdzi ze nie jest zla...
ja natomiast lubie pewne elementy surowej wieprzowiny lekko podwedzane
np. schab...
pozdrawiam
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
87. Data: 2006-06-21 06:01:19
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiMarsjasz schrieb:
> moj kot tez twierdzi ze nie jest zla...
> ja natomiast lubie pewne elementy surowej wieprzowiny lekko podwedzane
> np. schab...
w Berlinie jest popularny tzw. Hackepeter (Mett). Siekana surowa
wieprzowina. Na ogół jedzona z bułką, cebulą i kiszonym lub konserwowym
ogórkiem.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
88. Data: 2006-06-21 08:20:02
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4498E0AF.5000908@infocity.de...
> Marsjasz schrieb:
>
>> moj kot tez twierdzi ze nie jest zla...
>> ja natomiast lubie pewne elementy surowej wieprzowiny lekko podwedzane
>> np. schab...
>
> w Berlinie jest popularny tzw. Hackepeter (Mett). Siekana surowa
> wieprzowina. Na ogół jedzona z bułką, cebulą i kiszonym lub konserwowym
> ogórkiem.
>
> Waldek
Czyli odpowiednik naszej metki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
89. Data: 2006-06-21 08:32:43
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzamiPanslavista schrieb:
> "Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
> news:4498E0AF.5000908@infocity.de...
>> Marsjasz schrieb:
>>
>>> moj kot tez twierdzi ze nie jest zla...
>>> ja natomiast lubie pewne elementy surowej wieprzowiny lekko podwedzane
>>> np. schab...
>> w Berlinie jest popularny tzw. Hackepeter (Mett). Siekana surowa
>> wieprzowina. Na ogół jedzona z bułką, cebulą i kiszonym lub konserwowym
>> ogórkiem.
>>
>> Waldek
>
> Czyli odpowiednik naszej metki.
tyle, że metka jest na ogół wędzona. I dlaczego piszesz "nasza"? Słowo
"metka" pochodzi właśnie od niemieckiego Mett, a to od starosaksońskiego
meti (pożywienie).
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
90. Data: 2006-06-21 09:15:13
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4fseheF1kkbdlU1@uni-berlin.de...
> Panslavista schrieb:
>> "Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
>> news:4498E0AF.5000908@infocity.de...
>>> Marsjasz schrieb:
>>>
>>>> moj kot tez twierdzi ze nie jest zla...
>>>> ja natomiast lubie pewne elementy surowej wieprzowiny lekko podwedzane
>>>> np. schab...
>>> w Berlinie jest popularny tzw. Hackepeter (Mett). Siekana surowa
>>> wieprzowina. Na ogół jedzona z bułką, cebulą i kiszonym lub konserwowym
>>> ogórkiem.
>>>
>>> Waldek
>>
>> Czyli odpowiednik naszej metki.
>
> tyle, że metka jest na ogół wędzona. I dlaczego piszesz "nasza"? Słowo
> "metka" pochodzi właśnie od niemieckiego Mett, a to od starosaksońskiego
> meti (pożywienie).
>
> Waldek
Metka z Kaszub się wywodzi,
A, że to jest nazwa niemiecka
Komu to szkodzi?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |