« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-21 11:51:28
Temat: Cezkolada - nowość?Wedel wypuścił nową (?) czekoladę miętową. Jadł ktoś? Połączenie smaków
akurat mi bardzo odpowiada, ale w tym wypadku nie mogę oprzeć się
wrażeniu, że wkruszyli oni do masy czekoladowej te swoje landryny leśne.
Jakoś te twarde drobinki nie komponują mi się z miękkością czekolady,
podniebienie można sobie poranić. Cóż to za pomysł w ogóle?!
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-21 14:46:43
Temat: Re: Cezkolada - nowość?
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> Wedel wypuścił nową (?) czekoladę miętową. Jadł ktoś? Połączenie smaków
> akurat mi bardzo odpowiada, ale w tym wypadku nie mogę oprzeć się
> wrażeniu, że wkruszyli oni do masy czekoladowej te swoje landryny leśne.
Mnie akurat bardzo smakuje i te okruchy chrupkie są OK.
Jest też czekolada miętowa Lindta, bez takich wyczuwalnych elementów
miętowych. Ale z kolei jak dla mnie przypomina smakiem pastę do zębów.
Pozdrawiam
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-21 15:20:40
Temat: Re: Cezkolada - nowość?
> Jakoś te twarde drobinki nie komponują mi się z miękkością czekolady,
> podniebienie można sobie poranić. Cóż to za pomysł w ogóle?!
>
Takie pomysły niestety biora się z ekonomii: wykorzystanie odpadów przy jak
najmniejszym nakładzie energii i środków finansowych.
Ja ostatnio odkryłam czekoladę Fazer z kawą, zachęcam do spróbowania ,Fazer
z ciasteczkami też mi smakowała :-)
I nie wątpie w to że historia pomysłu na te czkolady z kawą i ciasteczkami
wzieła sie z wykorzystania surowca odpadowego innej produkcji Fazera
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-21 18:16:01
Temat: Re: Cezkolada - nowość?Użytkownik "Moni|<a" <m...@p...wpKROPKApl> napisał
>
> Takie pomysły niestety biora się z ekonomii: wykorzystanie odpadów
> przy jak najmniejszym nakładzie energii i środków finansowych.
A dziury w chlebie biorą się z nadmiaru powietrza w piekarni?
> I nie wątpie w to że historia pomysłu na te czkolady z kawą
> i ciasteczkami wzieła sie z wykorzystania surowca odpadowego
> innej produkcji Fazera
Jasne, zbierają fusy ze szklanek w księgowości...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-21 18:26:24
Temat: Re: Cezkolada - nowość?>
>> I nie wątpie w to że historia pomysłu na te czkolady z kawą
>> i ciasteczkami wzieła sie z wykorzystania surowca odpadowego
>> innej produkcji Fazera
>
> Jasne, zbierają fusy ze szklanek w księgowości...
>
:-) fusy to może nie są, ale czy to nie czasem Fazer nie jest producentem
cukierków kawowych Kopiko?
Spróbuj tej czekolady i tych cukierków kawowych a może da ci to coś do
myslenia.
Ale nie zmienia to faktu że ta czekolada Fazera z kawą jest ciekawa w smaku,
kwestja dopracowania pomysłu na produkt.
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-09-21 18:35:05
Temat: Re: Cezkolada - nowość?Użytkownik "Moni|<a" <m...@p...wpKROPKApl> napisał
>
> ale czy to nie czasem Fazer nie jest producentem
> cukierków kawowych Kopiko?
> Spróbuj tej czekolady i tych cukierków kawowych a może da ci to coś do
> myslenia.
Cukierki kawowe smakują kawą i czekolada kawowa smakuje kawą.
Co w tym dziwnego? Czym ma smakować, śledziem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-09-21 18:40:08
Temat: Re: Cezkolada - nowość?
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:eeum6r$kku$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Moni|<a" <m...@p...wpKROPKApl> napisał
>>
>> ale czy to nie czasem Fazer nie jest producentem
>> cukierków kawowych Kopiko?
>> Spróbuj tej czekolady i tych cukierków kawowych a może da ci to coś do
>> myslenia.
>
> Cukierki kawowe smakują kawą i czekolada kawowa smakuje kawą.
> Co w tym dziwnego? Czym ma smakować, śledziem?
>
No i tu sie mylisz, w przypadku czekolady kawowej Fazer baza to zwykła
czekolada a w środku zatopione są drobinki cukierków kawowych
Polecam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-09-21 18:56:25
Temat: Re: Cezkolada - nowość?Użytkownik "Moni|<a" <m...@p...wpKROPKApl> napisał
>
> No i tu sie mylisz, w przypadku czekolady kawowej Fazer baza to zwykła
> czekolada a w środku zatopione są drobinki cukierków kawowych
Nie wierzę, żeby te drobinki to były to odpadki z produkcji innego
asortymentu. Ale oczywiście to tylko moje przekonanie kontra twoje
przekonanie :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-09-21 19:44:27
Temat: Re: Cezkolada - nowość?
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:eeunad$p50$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Moni|<a" <m...@p...wpKROPKApl> napisał
>>
>> No i tu sie mylisz, w przypadku czekolady kawowej Fazer baza to zwykła
>> czekolada a w środku zatopione są drobinki cukierków kawowych
>
> Nie wierzę, żeby te drobinki to były to odpadki z produkcji innego
> asortymentu. Ale oczywiście to tylko moje przekonanie kontra twoje
> przekonanie :)
>
Ja to wiem, pracowałam jako technolog w nieco innej gałęzi przemysłu i
ekonomia jest jednym z kluczowych elementów przy opracowywaniu składów
miesznek.
Wykorzystanie tych drobinek cukierków kawowych czy miętowch to najprostrzy
sposób na zagospodarowanie odpadu innej produkcji.
A wylansowanie w tym momencie nowego produktu jest doskonałym pomysłem.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-09-21 21:47:30
Temat: Re: Cezkolada - nowość?Użytkownik "medea" napisał:
> Wedel wypuścił nową (?) czekoladę miętową. Jadł ktoś? Połączenie
> smaków akurat mi bardzo odpowiada, ale w tym wypadku nie mogę oprzeć
> się wrażeniu, że wkruszyli oni do masy czekoladowej te swoje
> landryny leśne.
Jadł. Rewelacji nie było. Znacznie lepsza jest miętowa z terravity.
--
Pozdrawiam - Aicha
Dozwolone od lat 18 - na liczniku 72.000:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |