Data: 2006-02-09 13:17:10
Temat: Re: Chochoły
Od: Michal Misiurewicz <m...@i...rr.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz Czapski wrote:
>>> Chcesz mnie obrazić??? :-))))
>> Nieeee, ratować przed otruciem :) BTW, co się je w purchawce - skórę
>> czy kurz? Ja już się i tak nie nauczę jeść tego, co od dziecka
>> uważałam za truciznę, ale dobrze wiedzieć.
>>
> Jaką skórę? Jaki kurz???? O czym Ty mówisz?
> Purchwaki mają snieżno biały pachnący miąższ! :-)
Mlode. A potem skora i kurz. Tryjace nie sa, ale ta jadalnosc to
przesada:
http://www.grzyby.pl/gatunki/Lycoperdon.htm
Oczywicie co kto lubi... Kiedys jadalem nawet siniaki (po obgotowaniu):
http://www.grzyby.pl/gatunki/Boletus_luridus.htm
ale teraz bym sie nie odwazyl.
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
|