Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: maciek kanski <n...@s...maila>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Chude mieso
Date: Tue, 30 Jan 2007 13:10:32 +0000 (UTC)
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <s...@m...ant.pl>
References: <eplr7f$cf9$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip163-12.crowley.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1170162632 5801 85.128.12.163 (30 Jan 2007 13:10:32
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Jan 2007 13:10:32 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.8.1 (OpenBSD)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:56130
Ukryj nagłówki
On Mon, 29 Jan 2007 23:07:45 +0100, Pejti wrote:
> Witam, czy procz kuczaka i indyka jest jeszcze jakies chude mieso ktore
> mozna jesc aby nie przytyc za bardzo?
z tłustych mięs można wytopić tłuszcz na grillu. Wytopiony tłuszcz bez
problemu możesz przekazać zwolennikom diety optymalnej, a od dobrze
wytopionej karkówki w warzywach nie powinieneś tyć.
Kurczaki faktycznie są faszerowane chemią i hormonami, podobnie jak
pozostałe zwierzęta rzeźne czyli np. wieprzowina. Jest szansa, że wołowina,
w szczególności cielęcina w teorii jest ciut zdrowsza, ale wszystko zależy
od tego gdzie kupujesz jedzenie. Najlepiej mieć rodzinę na wsi:)
Z tego co wiem cielaka - bardzo chude mięso - zabija się po miesiącu, więc
nie zdąży się go zbytnio nafaszerować; cielęcinka powinna być zatem i chuda
i zdrowa, niestety wymaga więcej nakładu czasu w kuchni, aby smakowała.
> a odnosnie kurczaka czy moglby ktos podac mi sposoby przyrzadzania zeby nie
> wyszedl zbyt kalorycznie
tak z głowy: 3 rodzaje papryki, aby było kolorowo, tniesz w długie paski,
podsmażasz na odrobinie tłuszczu, dorzucasz pierś pociętą w małe kawałki i
doprawiasz do smaku, ja dorzucam chilli.
albo: zbita pierś, podsmażasz oddzielnie w całości, obok na maśle
przyrumieniasz pieczarki i na koniec kładziesz na pierś gruby kawał żółtego
sera aby się rozpuścił i podajesz z surówką.
Pzdr
--
http://www.pajacyk.pl - czy już dzisiaj kliknąłeś dla dzieciaków?
|