Data: 2007-01-30 13:10:32
Temat: Re: Chude mieso
Od: maciek kanski <n...@s...maila>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 29 Jan 2007 23:07:45 +0100, Pejti wrote:
> Witam, czy procz kuczaka i indyka jest jeszcze jakies chude mieso ktore
> mozna jesc aby nie przytyc za bardzo?
z tłustych mięs można wytopić tłuszcz na grillu. Wytopiony tłuszcz bez
problemu możesz przekazać zwolennikom diety optymalnej, a od dobrze
wytopionej karkówki w warzywach nie powinieneś tyć.
Kurczaki faktycznie są faszerowane chemią i hormonami, podobnie jak
pozostałe zwierzęta rzeźne czyli np. wieprzowina. Jest szansa, że wołowina,
w szczególności cielęcina w teorii jest ciut zdrowsza, ale wszystko zależy
od tego gdzie kupujesz jedzenie. Najlepiej mieć rodzinę na wsi:)
Z tego co wiem cielaka - bardzo chude mięso - zabija się po miesiącu, więc
nie zdąży się go zbytnio nafaszerować; cielęcinka powinna być zatem i chuda
i zdrowa, niestety wymaga więcej nakładu czasu w kuchni, aby smakowała.
> a odnosnie kurczaka czy moglby ktos podac mi sposoby przyrzadzania zeby nie
> wyszedl zbyt kalorycznie
tak z głowy: 3 rodzaje papryki, aby było kolorowo, tniesz w długie paski,
podsmażasz na odrobinie tłuszczu, dorzucasz pierś pociętą w małe kawałki i
doprawiasz do smaku, ja dorzucam chilli.
albo: zbita pierś, podsmażasz oddzielnie w całości, obok na maśle
przyrumieniasz pieczarki i na koniec kładziesz na pierś gruby kawał żółtego
sera aby się rozpuścił i podajesz z surówką.
Pzdr
--
http://www.pajacyk.pl - czy już dzisiaj kliknąłeś dla dzieciaków?
|