| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-15 11:23:35
Temat: Ciasta, które dobrze wychodzą w prodiżuBardzo proszę, podajcie przepisy na takowe ciasta.
pozdrawiam, kika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-15 17:15:41
Temat: Re: Ciasta, które dobrze wychodzš w prodiżuDnia 2003-09-15 13:23, Użytkownik aa napisał:
> Bardzo proszę, podajcie przepisy na takowe ciasta.
>
> pozdrawiam, kika
>
>
co prawda nigdy nie robiłam, bo nie mam prodiża, ale babcia mi swego
czasu sprezentowała przepis na sernik, który zawsze piecze w prodiżu,
najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam:
ciasto:
2,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
3/4 kostki masła roślinnego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
3 żółtka
zapach pomarańczowy i migdałowy
cukier waniliowy (torebka 32 g)
tym się wylepia prodiż i wkłada do niego masę z sera:
1/3 kg sera, 5 żółtek, 3/4 szkl.cukru, 1 kostka masła roślinnego,
cukier, zapachy np. pomarańczowy lub waniliowy. [zmiksować, dodać ubite
białka i rodzynki, lekko wymieszać]
a ile się piecze to mi nie powiedziano :) tzn. powiedziano: "no aż
będzie dobre:.
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-15 20:39:50
Temat: Re: Ciasta, które dobrze wychodzą w prodiżuhttp://groups.google.de/groups?q=babeczki+monika+Bie
rmann&hl=de&lr=&ie=UTF-8&selm=bgql6t%24hi8%2407%241%
40news.t-online.com&rnum=1
zobacz tam jest przepis na babke, ktora pieklismy zawsze w prodizu, ale nie
wiem jak dlugo
Monika
"aa" <p...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bk47nt$2jb$1@news.onet.pl...
> Bardzo proszę, podajcie przepisy na takowe ciasta.
>
> pozdrawiam, kika
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-16 09:08:15
Temat: Re: Ciasta, które dobrze wychodzš w prodiżu> co prawda nigdy nie robiłam, bo nie mam prodiża, ale babcia mi swego
> czasu sprezentowała przepis na sernik, który zawsze piecze w prodiżu,
> najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam:
>
> ciasto:
>
> 2,5 szklanki mąki
> 3/4 szklanki cukru
> 3/4 kostki masła roślinnego
> 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
> 1 łyżka oleju
> 3 żółtka
> zapach pomarańczowy i migdałowy
> cukier waniliowy (torebka 32 g)
>
> tym się wylepia prodiż i wkłada do niego masę z sera:
>
> 1/3 kg sera, 5 żółtek, 3/4 szkl.cukru, 1 kostka masła roślinnego,
> cukier, zapachy np. pomarańczowy lub waniliowy. [zmiksować, dodać ubite
> białka i rodzynki, lekko wymieszać]
>
> a ile się piecze to mi nie powiedziano :) tzn. powiedziano: "no aż
> będzie dobre:.
>
a po upieczeniu polewa się to to gęstą, czekoladową polewą
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 10:55:00
Temat: Re: Ciasta, które dobrze wychodzš w prodiżuDnia 2003-09-15 22:39, Użytkownik Monika Biermann napisał :
> http://groups.google.de/groups?q=babeczki+monika+Bie
rmann&hl=de&lr=&ie=UTF-8&selm=bgql6t%24hi8%2407%241%
40news.t-online.com&rnum=1
> zobacz tam jest przepis na babke, ktora pieklismy zawsze w prodizu, ale nie
> wiem jak dlugo
>
> Monika
>
> "aa" <p...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:bk47nt$2jb$1@news.onet.pl...
>
>>Bardzo proszę, podajcie przepisy na takowe ciasta.
Murzynek. Z blachy nigdy nie byl taki... Pulchny/soczysty...
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |