Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto na pizzę:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto na pizzę:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-07-10 11:43:08

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

dogma napisał(a):

>
> nie wiem czy kruche jest latwiejsze do wykonania...w zasadzie tak, ale
> zanim pierwszy raz moglam sie nim pochwalic troche ciasta zmarnowalam...
> pozdrawiam :)

No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
drozdzowego? Ani razu nie sparzyl drozdzy? Ani razu z jakiegos innego
powodu drozdze nie wyrosly? I od pierwszego razu wyrabial tak dlugo az
ciasto bylo blyszczace i odchodzilo od reki. ;)

A kruche to najwyzej nieco inne w smaku wyjdzie, ale zawsze cos wyjdzie.

pozdrawiam,
th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-07-10 14:21:02

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 10 Jul 2005 13:43:08 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Theli*, w
wiadomości news:<news:dar1hu$cii$1@opal.icpnet.pl> zawarł, co następuje:

> No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
> drozdzowego? Ani razu nie sparzyl drozdzy? Ani razu z jakiegos innego
> powodu drozdze nie wyrosly? I od pierwszego razu wyrabial tak dlugo az
> ciasto bylo blyszczace i odchodzilo od reki. ;)

Ja :) Mam w genach talent do drożdżowego po pradziadku piekarzu.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-07-12 00:38:54

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 10 Jul 2005 13:43:08 +0200, Theli <p...@w...pl>
wrote:

>No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
>drozdzowego?

Mysle ze to zalezy od wymagan w stosunku do gotowego produktu, moja
pizza bywala czipsem pizzowym (b. cienka, b. chrupiaca), miewala
prawie konsystencje szneka, ale zawsze nam smakowala. Jesli
mielibysmy wymagania typu "musi byc jak z kfc" albo "jak z Neapolu",
wiekszosc z nich poszlaby do kosza albo dla kur.
Szkoda ze z maka odpowiednia tak u nas krucho.

>A kruche to najwyzej nieco inne w smaku wyjdzie, ale zawsze cos wyjdzie.

Kruche okazuje sie pewnie latwe, jak sie je pare razy zrobi. Mnie
odstraszalo zawsze to szybkie zagniatanie zeby masla nie rozpuscic. I
dalej odstrasza.
Chlebowo-pizzowego ciasta chyba nigdy sie nie balam :)

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-07-13 07:43:10

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: "Protz" <n...@m...konta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Sabina" <g...@t...poczta.onet.pl> napisal

> Szkoda ze z maka odpowiednia tak u nas krucho.

Ostatnio kupilem Królowa Mak Tortowych: typ 400, czyli, o ile mnie pamiec
nie myli, taki typ jaki uzywaja Wlosi do pizzy.

Protz



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-07-13 14:12:06

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 13 Jul 2005 09:43:10 +0200, "Protz" <n...@m...konta.pl> wrote:

>Ostatnio kupilem Królowa Mak Tortowych: typ 400, czyli, o ile mnie pamiec
>nie myli, taki typ jaki uzywaja Wlosi do pizzy.

O, jakby ktos potwierdzil, to by bylo fajnie.
U nich to sie chyba 00 nazywa..

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-07-13 15:05:48

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-07-13 16:12:06 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sabina* skreślił te oto słowa:


> O, jakby ktos potwierdzil, to by bylo fajnie.
> U nich to sie chyba 00 nazywa..

Włoskie mąki do makarnów i pizz są w Piotrach i Pawłach, spory wybór.
Trzeba tylko mieć w okolicy PiPa.

--
Lia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-07-17 11:39:03

Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Od: "syso" <s...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Alveaenerle" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:damh5o$fik$1@atlantis.news.tpi.pl...

> ale czym tu sie cieszyc skoro zrobienie ciasta na pizze zajmuje 5 minut ?
> :/
>
i kosztuje mniej niz zlotowke :-)

Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ogórki małosolne, Sopot, solanka, źródło Św. Wojciecha - jeszcze raz - rok później...
Maślanki i Kefiry - Wasze typy
Pieczona watrobka wieprzowa-moje eksperymenty.
Chłodnik Pascala
oliwa do maczania chleba-ma ktos przepis?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »