« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-07-10 11:43:08
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)dogma napisał(a):
>
> nie wiem czy kruche jest latwiejsze do wykonania...w zasadzie tak, ale
> zanim pierwszy raz moglam sie nim pochwalic troche ciasta zmarnowalam...
> pozdrawiam :)
No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
drozdzowego? Ani razu nie sparzyl drozdzy? Ani razu z jakiegos innego
powodu drozdze nie wyrosly? I od pierwszego razu wyrabial tak dlugo az
ciasto bylo blyszczace i odchodzilo od reki. ;)
A kruche to najwyzej nieco inne w smaku wyjdzie, ale zawsze cos wyjdzie.
pozdrawiam,
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-07-10 14:21:02
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)Dnia Sun, 10 Jul 2005 13:43:08 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Theli*, w
wiadomości news:<news:dar1hu$cii$1@opal.icpnet.pl> zawarł, co następuje:
> No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
> drozdzowego? Ani razu nie sparzyl drozdzy? Ani razu z jakiegos innego
> powodu drozdze nie wyrosly? I od pierwszego razu wyrabial tak dlugo az
> ciasto bylo blyszczace i odchodzilo od reki. ;)
Ja :) Mam w genach talent do drożdżowego po pradziadku piekarzu.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-07-12 00:38:54
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)On Sun, 10 Jul 2005 13:43:08 +0200, Theli <p...@w...pl>
wrote:
>No dobra, przyznac sie, kto nigdy w zyciu nie zmarnowal ciasta
>drozdzowego?
Mysle ze to zalezy od wymagan w stosunku do gotowego produktu, moja
pizza bywala czipsem pizzowym (b. cienka, b. chrupiaca), miewala
prawie konsystencje szneka, ale zawsze nam smakowala. Jesli
mielibysmy wymagania typu "musi byc jak z kfc" albo "jak z Neapolu",
wiekszosc z nich poszlaby do kosza albo dla kur.
Szkoda ze z maka odpowiednia tak u nas krucho.
>A kruche to najwyzej nieco inne w smaku wyjdzie, ale zawsze cos wyjdzie.
Kruche okazuje sie pewnie latwe, jak sie je pare razy zrobi. Mnie
odstraszalo zawsze to szybkie zagniatanie zeby masla nie rozpuscic. I
dalej odstrasza.
Chlebowo-pizzowego ciasta chyba nigdy sie nie balam :)
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-07-13 07:43:10
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Uzytkownik "Sabina" <g...@t...poczta.onet.pl> napisal
> Szkoda ze z maka odpowiednia tak u nas krucho.
Ostatnio kupilem Królowa Mak Tortowych: typ 400, czyli, o ile mnie pamiec
nie myli, taki typ jaki uzywaja Wlosi do pizzy.
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-07-13 14:12:06
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)On Wed, 13 Jul 2005 09:43:10 +0200, "Protz" <n...@m...konta.pl> wrote:
>Ostatnio kupilem Królowa Mak Tortowych: typ 400, czyli, o ile mnie pamiec
>nie myli, taki typ jaki uzywaja Wlosi do pizzy.
O, jakby ktos potwierdzil, to by bylo fajnie.
U nich to sie chyba 00 nazywa..
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-07-13 15:05:48
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)Dnia 2005-07-13 16:12:06 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sabina* skreślił te oto słowa:
> O, jakby ktos potwierdzil, to by bylo fajnie.
> U nich to sie chyba 00 nazywa..
Włoskie mąki do makarnów i pizz są w Piotrach i Pawłach, spory wybór.
Trzeba tylko mieć w okolicy PiPa.
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-07-17 11:39:03
Temat: Re: Ciasto na pizzę:)
Użytkownik "Alveaenerle" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:damh5o$fik$1@atlantis.news.tpi.pl...
> ale czym tu sie cieszyc skoro zrobienie ciasta na pizze zajmuje 5 minut ?
> :/
>
i kosztuje mniej niz zlotowke :-)
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |