| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2010-12-12 18:07:54
Temat: Re: Cieciorka - zawsze twarda ?
Użytkownik "E." <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:idvfm7$q9o$2@news.net.icm.edu.pl...
> Kupiłam cieciork.
>- jak niedogotowany groch. PO 1,5
> zjedliśmy to twarde dziadostwo, bo już byliśmy wściekle głodni.
> To nasze pierwsze doświadczenie z cieciorką. To to tak ma, że jest
> twarde czy coś zrobiłam nie tak?
Ciecierzyca nie może być zbyt twarda, ale musi być jędrna. Posolić należy ją pod sam
koniec gotowania, aby nie stwardniała, następnie odcedzić i wystudzić. ...ta twardość
porównywalna do makaronu, al dente jest świetna ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |