Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cieciorka - zawsze twarda ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cieciorka - zawsze twarda ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2010-12-12 18:07:54

Temat: Re: Cieciorka - zawsze twarda ?
Od: "jerzy.n" <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "E." <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:idvfm7$q9o$2@news.net.icm.edu.pl...
> Kupiłam cieciork.
>- jak niedogotowany groch. PO 1,5
> zjedliśmy to twarde dziadostwo, bo już byliśmy wściekle głodni.
> To nasze pierwsze doświadczenie z cieciorką. To to tak ma, że jest
> twarde czy coś zrobiłam nie tak?

Ciecierzyca nie może być zbyt twarda, ale musi być jędrna. Posolić należy ją pod sam
koniec gotowania, aby nie stwardniała, następnie odcedzić i wystudzić. ...ta twardość
porównywalna do makaronu, al dente jest świetna ...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Frytki i frytkownica
Do Jana
SPRZECIOR
Świnia!!!
SMAKUJE MOJE SLEDZIE...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »