Data: 2003-07-01 13:33:21
Temat: Re: Co zamiast pieczywa?
Od: "brow\(J\)arek" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bdrd63$2k7$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał
> > Ja generalnie odrzuciłem sparwy mączne więc zostały mi tylko
kromki
> > ryżowe i tych co jakiś czas używam.
>
> A na czym polega lepszość maki ryzowej w porownaniu z maka z zyta
czy
> pszenicy?
Biochemicznie to Ci nie odpowiem bo sie na tym nie znam. A jeśli
chodzi o subiektywne oceny to z mojego punktu widzenia wygląda to tak:
- nie tyle mąka ryżowa co ryż w ziarnach (czasem preparowanych)
- produktów z ryżem jem naprawdę niewiele bo i nie jest ich wiele,
jeśli chodzi o mąkę (pszenną, żytnią) to w mojej poprzednie
(tradycyjnej) diecie była ona obecna w prawie każdym posiłku
- MÓJ organizm bardzo lubi ryż, a na tradycyjnym chlebku siakoś nie
bardzo
- w produktach "ryżowych" (czyt: ryż, pieczywo ryżowe) raczej nie
widzę polepszaczy, barwników, cukru i całej masy innego badziewia,
które znajdziesz we współczesnym pieczywie
- w "pieczywie" ryżowym brak drożdży
- ryż jest bardziej kaloryczny niz pieczywo, czyli nie muszę go jeść
zbyt wiele
No i jeszcze pewno by sie parę rzeczy znalazło ale juz mnie córa i
żona ciągną nad wodę więc zmykam.
--
brow(J)arek pozdrawia
gg: 1576560
|