Data: 2003-07-03 21:23:53
Temat: Re: Co zamiast pieczywa?
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Merlin skrobnął:
> Ostatnio odkrylem, ze jem zbyt duzo pieczywa. Jajecznica - z pieczywem,
> ryba - z chlebem, ze o kanapkach nie wspomne :) Chce zastapic to czyms
> innym, mniej bogatym w weglowodany oraz tluszcz. Co mi polecicie? A moze
> samemu cos wypiekac? :)
Slyszalem, ze za okupacji do pieczywa dodawano trocin.
Polecam zatem trociny z drzew lisciastych (po iglastych odbija sie jalowcowka).
Nalezy zatem stopniowo zastepowac make trocinami, do momentu az pieczywo bedzie
zamiast maki zawieralo same trociny. W ten sposob organizm bedzie sie stopniowo
przyzwyczajal do nowego rodzaju zywnosci. Surowca tego nie brakuje. Jedyny
problem to to, ze trzeba to pieczywko samemu sobie upiec. W sprzedazy nigdzie
go nie spotkalem. Ogromna jego zaleta jest to, ze nie tuczy a wypelnia.
Pozdry
al
Miej w sercu odwage a w dupie miej strach. :)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|