| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-26 09:49:39
Temat: Re: Comber sarniComber sarni po litewsku
Dobrze skruszaly, oczyszczony z blon nie marynowany comber sarni nasolic,
opruszyc lekko pieprzem i natrzec utluczonymi jagodami jalowca (5 szt).
Odstawic w chlodne miejsce na 1-2godziny. Bezposrednio przed pieczeniem
owijamy comber cienkimi plastrami sloniny (miesa nie szpikujemy). Comber
ukladamy w brytfance polewamy suto maslem i pieczemy e srednio rozgrzanym
piekarniku. Gdy sloninka sie zarumieni, zsuwamy ja na bok, comber zas
posypujemy odrobina cukru pudru (ok. 3dag). Gdy comber jest upieczony (mnie
to zajelo 3 godziny) rozklocamy w garnuszku 1 1/2 szklanki gestej smietanyz
czubata lyzeczka maki oraz z sokiem z cytryny (1 duza). Solimy do smaku i
krotko zagotowujemy, po czym wlewamy do brytfanki, z ktorej usunelismy
slonine. Gdy sos sie zagotuje ponownie, wyjmujemy comber a do sosu dodajemy
podzielone na male kawaleczki 8 dag masla. Sosu wiecej nie gotujemy lecz
chwile ubijamy w brytfance sprezyna i polewamy nim comber (oczywiscie
podzielony na polmisku).
Smacznego
Robert Piotrowicz
____________________________________________________
____________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-28 05:22:51
Temat: Re: Comber sarniWitam
Hmm, a jak uzyskac "Dobrze skruszaly"?
Magda (to moj pierwszy raz na liscie:))
> Comber sarni po litewsku
> Dobrze skruszaly, oczyszczony z blon nie marynowany comber sarni nasolic,
> opruszyc lekko pieprzem i natrzec utluczonymi jagodami jalowca (5 szt).
> Odstawic w chlodne miejsce na 1-2godziny. Bezposrednio przed pieczeniem
> owijamy comber cienkimi plastrami sloniny (miesa nie szpikujemy). Comber
> ukladamy w brytfance polewamy suto maslem i pieczemy e srednio rozgrzanym
> piekarniku. Gdy sloninka sie zarumieni, zsuwamy ja na bok, comber zas
> posypujemy odrobina cukru pudru (ok. 3dag). Gdy comber jest upieczony
(mnie
> to zajelo 3 godziny) rozklocamy w garnuszku 1 1/2 szklanki gestej
smietanyz
> czubata lyzeczka maki oraz z sokiem z cytryny (1 duza). Solimy do smaku i
> krotko zagotowujemy, po czym wlewamy do brytfanki, z ktorej usunelismy
> slonine. Gdy sos sie zagotuje ponownie, wyjmujemy comber a do sosu
dodajemy
> podzielone na male kawaleczki 8 dag masla. Sosu wiecej nie gotujemy lecz
> chwile ubijamy w brytfance sprezyna i polewamy nim comber (oczywiscie
> podzielony na polmisku).
> Smacznego
> Robert Piotrowicz
>
> ____________________________________________________
____________________
> Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |