Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Comber sarni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Comber sarni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-26 09:49:39

Temat: Re: Comber sarni
Od: r...@h...com (Robert Piotrowicz) szukaj wiadomości tego autora

Comber sarni po litewsku
Dobrze skruszaly, oczyszczony z blon nie marynowany comber sarni nasolic,
opruszyc lekko pieprzem i natrzec utluczonymi jagodami jalowca (5 szt).
Odstawic w chlodne miejsce na 1-2godziny. Bezposrednio przed pieczeniem
owijamy comber cienkimi plastrami sloniny (miesa nie szpikujemy). Comber
ukladamy w brytfance polewamy suto maslem i pieczemy e srednio rozgrzanym
piekarniku. Gdy sloninka sie zarumieni, zsuwamy ja na bok, comber zas
posypujemy odrobina cukru pudru (ok. 3dag). Gdy comber jest upieczony (mnie
to zajelo 3 godziny) rozklocamy w garnuszku 1 1/2 szklanki gestej smietanyz
czubata lyzeczka maki oraz z sokiem z cytryny (1 duza). Solimy do smaku i
krotko zagotowujemy, po czym wlewamy do brytfanki, z ktorej usunelismy
slonine. Gdy sos sie zagotuje ponownie, wyjmujemy comber a do sosu dodajemy
podzielone na male kawaleczki 8 dag masla. Sosu wiecej nie gotujemy lecz
chwile ubijamy w brytfance sprezyna i polewamy nim comber (oczywiscie
podzielony na polmisku).
Smacznego
Robert Piotrowicz

____________________________________________________
____________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com

--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-08-28 05:22:51

Temat: Re: Comber sarni
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Hmm, a jak uzyskac "Dobrze skruszaly"?
Magda (to moj pierwszy raz na liscie:))

> Comber sarni po litewsku
> Dobrze skruszaly, oczyszczony z blon nie marynowany comber sarni nasolic,
> opruszyc lekko pieprzem i natrzec utluczonymi jagodami jalowca (5 szt).
> Odstawic w chlodne miejsce na 1-2godziny. Bezposrednio przed pieczeniem
> owijamy comber cienkimi plastrami sloniny (miesa nie szpikujemy). Comber
> ukladamy w brytfance polewamy suto maslem i pieczemy e srednio rozgrzanym
> piekarniku. Gdy sloninka sie zarumieni, zsuwamy ja na bok, comber zas
> posypujemy odrobina cukru pudru (ok. 3dag). Gdy comber jest upieczony
(mnie
> to zajelo 3 godziny) rozklocamy w garnuszku 1 1/2 szklanki gestej
smietanyz
> czubata lyzeczka maki oraz z sokiem z cytryny (1 duza). Solimy do smaku i
> krotko zagotowujemy, po czym wlewamy do brytfanki, z ktorej usunelismy
> slonine. Gdy sos sie zagotuje ponownie, wyjmujemy comber a do sosu
dodajemy
> podzielone na male kawaleczki 8 dag masla. Sosu wiecej nie gotujemy lecz
> chwile ubijamy w brytfance sprezyna i polewamy nim comber (oczywiscie
> podzielony na polmisku).
> Smacznego
> Robert Piotrowicz
>
> ____________________________________________________
____________________
> Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sola
Re: Zakalce
Re: piec tandoor
Re: piec tandoor
crock pot raz jeszcze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »