| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-26 08:22:53
Temat: Re: piec tandoor
-----Original Message-----
From: Andrzej <w...@c...pg.gda.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 26 sierpnia 2000 00:37
Subject: Re: piec tandoor
>Z technicznego punktu widzenia (mojego) - to zabobon.
>Nie wiem niestety jak wygląda i działa piec tandoor, ale z opisu wnioskuję,
>że ów "grilowaty" posmak jest efektem kontaktu potrawy ze spalinami z węgla
>drzewnego/drewna - a to no cóż jest raczej nieosiągalne w piekarniku i
>wstawianie szamotowych cegieł czy glinianych dzbanków raczej nie pomoże - k
>sażaleniu :(
Szamotowki dzialaja na pizze - spradzono na grupie, pare miesiecy temu
bylo mnostwo entuzjastycznych postow na ten temat. Nie jestem niestety
pewna, czy mieso itp. ma w piecu tandoor kontakt ze spalinami, z moich
obeserwacji wynika ze nie, piec jest wprawdzie opalany naturalnym paliwem,
ale same potrawy, ktore sie w nim pieka przebywaja po prostu w wysokiej
temperaturze, podobnie jak to sie dzieje z chlebem w piecu chlebowym. W
kazdym razie dzieki za odzew :-)
Herbatka
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |