« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-10-31 17:27:02
Temat: Cukier brązowyKupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-10-31 18:33:33
Temat: Re: Cukier brązowyOn 31 Paź, 17:27, Robert Wańkowski <r...@w...pl> wrote:
> Czy to jest trzcinowy? Bo w sk adzie napisano cukier i karmel.
Czyli kupiłeś erzac.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-11-02 16:03:25
Temat: Re: Cukier brązowyW dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-11-02 16:15:33
Temat: Re: Cukier brązowyAm 02.11.2011 17:03, schrieb u...@d...invalid:
> W dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
>> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
>> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
>> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
>> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
>
> To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
> biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
> że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
A i nie każdy cukier trzcinowy jest brązowy, bo istnieje również cukier
trzcinowy rafinowany.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-11-02 21:31:21
Temat: Re: Cukier brązowyW dniu poniedziałek, 31 października 2011, 18:27:02 UTC+1 użytkownik Robert Wańkowski
napisał:
> Kupi�em cukier br�zowy (tak napisano na opakowaniu).
> Czy to jest trzcinowy? Bo w sk�adzie napisano cukier i karmel.
> Kawa mi lepiej smakuje ni� z bia�ym.
> Je�eli to nie trzcinowy to jest du�a r�nica pomi�dzy tym co kupi�em?
>
Mniej więcej taka jak między blondynką a tlenioną blondyną.
--
ZZ@private
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-11-03 03:20:24
Temat: Re: Cukier brązowyW dniu 2011-11-02 17:15, Waldemar Krzok pisze:
> Am 02.11.2011 17:03, schrieb u...@d...invalid:
>> W dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
>>> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
>>> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
>>> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
>>> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
>>
>> To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
>> biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
>> że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
>
> A i nie każdy cukier trzcinowy jest brązowy, bo istnieje również cukier
> trzcinowy rafinowany.
Aaa.. widzisz, o tym nie pomyślałem. Ale czy wartości dodane cukru
nierafinowanego są większe? Tzn. czy aby w wyniku rafinacji nie traci
się korzyści płynących ze spożywania cukru brązowego zamiast białego?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-11-03 06:59:27
Temat: Re: Cukier brązowyu...@d...invalid wrote:
> W dniu 2011-11-02 17:15, Waldemar Krzok pisze:
>> Am 02.11.2011 17:03, schrieb u...@d...invalid:
>>> W dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
>>>> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
>>>> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
>>>> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
>>>> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
>>>
>>> To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
>>> biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
>>> że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
>>
>> A i nie każdy cukier trzcinowy jest brązowy, bo istnieje również cukier
>> trzcinowy rafinowany.
>
> Aaa.. widzisz, o tym nie pomyślałem. Ale czy wartości dodane cukru
> nierafinowanego są większe? Tzn. czy aby w wyniku rafinacji nie traci
> się korzyści płynących ze spożywania cukru brązowego zamiast białego?
Jest tak samo, jak i z buraczanym. Nie zawsze możesz użyć cukru
nierafinowanego, nie pasuje do niektórych ciast, na przykład. Za to do
piernika pasuje jak najbardziej. Tak samo, jak i cukier z melasą.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |