Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cukier brązowy Re: Cukier brązowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cukier brązowy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.task.gda.pl!news.mm.pl!.POSTED!not-for-mail
From: u...@d...invalid
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cukier brązowy
Date: Thu, 03 Nov 2011 04:20:24 +0100
Organization: Multimedia Polska SA
Lines: 18
Message-ID: <j8t19n$lh6$1@news.mm.pl>
References: <j8mloa$im3$1@inews.gazeta.pl> <j8rpkc$64i$1@news.mm.pl>
<9...@m...uni-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: host-89-231-51-91.wroclaw.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.mm.pl 1320290423 22054 89.231.51.91 (3 Nov 2011 03:20:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Nov 2011 03:20:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110616
Thunderbird/3.1.11
In-Reply-To: <9...@m...uni-berlin.de>
X-Antivirus: avast! (VPS 111102-1, 2011-11-02), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339116
Ukryj nagłówki

W dniu 2011-11-02 17:15, Waldemar Krzok pisze:
> Am 02.11.2011 17:03, schrieb u...@d...invalid:
>> W dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
>>> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
>>> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
>>> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
>>> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
>>
>> To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
>> biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
>> że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
>
> A i nie każdy cukier trzcinowy jest brązowy, bo istnieje również cukier
> trzcinowy rafinowany.

Aaa.. widzisz, o tym nie pomyślałem. Ale czy wartości dodane cukru
nierafinowanego są większe? Tzn. czy aby w wyniku rafinacji nie traci
się korzyści płynących ze spożywania cukru brązowego zamiast białego?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.11 Waldemar Krzok
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?