Data: 2011-11-03 03:20:24
Temat: Re: Cukier brązowy
Od: u...@d...invalid
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-11-02 17:15, Waldemar Krzok pisze:
> Am 02.11.2011 17:03, schrieb u...@d...invalid:
>> W dniu 2011-10-31 18:27, Robert Wańkowski pisze:
>>> Kupiłem cukier brązowy (tak napisano na opakowaniu).
>>> Czy to jest trzcinowy? Bo w składzie napisano cukier i karmel.
>>> Kawa mi lepiej smakuje niż z białym.
>>> Jeżeli to nie trzcinowy to jest duża różnica pomiędzy tym co kupiłem?
>>
>> To jest przykład jak producenci robią klientów w jajo. Kupiłaś zwykły
>> biały cukier zabarwiony karmelem. Trzeba zmienić podejście, chodzi o to,
>> że cukier trzcinowy jest brązowy, a nie brązowy cukier jest trzcinowy ;)
>
> A i nie każdy cukier trzcinowy jest brązowy, bo istnieje również cukier
> trzcinowy rafinowany.
Aaa.. widzisz, o tym nie pomyślałem. Ale czy wartości dodane cukru
nierafinowanego są większe? Tzn. czy aby w wyniku rafinacji nie traci
się korzyści płynących ze spożywania cukru brązowego zamiast białego?
|